Στο Λευκώνα σήμερα εκπρόσωποι από τα μπλόκα της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας
Αρνητικό το κλίμα μετά τη νέα «γκάφα» με τις εισφορές του ΕΛΓΑ και τις μειωμένες ενισχύσεις…
Με το ενδιαφέρον στραμμένο στην πανελλαδική συνδιάσκεψη των μπλόκων που γίνεται στον Λευκώνα Σερρών, οι αγροτοκτηνοτρόφοι παραμένουν στους δρόμους διεκδικώντας ένα βιώσιμο αύριο για τον πρωτογενή τομέα.
Με το κλίμα να μην είναι καλό, μετά τη νέα… γκάφα με τις εισφορές του ΕΛΓΑ (οι οποίες κρατήθηκαν πριν μπουν οι ενισχύσεις και ήταν και αυξημένες), οι αγρότες συζητούν για το μέλλον των κινητοποιήσεων, καθώς οι γιορτές φέρνουν στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς που θα είναι αδύνατο, αλλά το κυριότερο επικίνδυνο, να εξυπηρετηθούν από τις σημερινές παρακάμψεις.
Χθες στη Νίκαια, οι αγρότες αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους, καθώς είδαν σημαντικές μειώσεις στη βασική ενίσχυση αλλά και στην αναδιανεμητική ενίσχυση, σε ποσοστό που για κάποιους ξεπέρασε το 30%!
Σε αυτό το πλαίσιο η πρότασή τους δεν αποκλείεται να είναι να ενισχυθούν τα μπλόκα και να προχωρήσουν σε επιπλέον αποκλεισμούς παραδρόμων.
Στάση αναμονής και από τους αγρότες του μπλόκου του Μπράλου, έξω από τη Λαμία. Στο Λευκώνα θα βρίσκεται διμελής αντιπροσωπεία που θα διατυπώσει τις απόψεις της για τη στάση που πρέπει να τηρήσουν.
Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση και για σήμερα Πέμπτη (18/12) θα υπάρξει - εκτός απρόοπτου - κλείσιμο των παραδρόμων από τις 15:00’ έως τις 16:00’.
Στο Λευκώνα θα βρεθούν αγρότες και από το μπλόκο της Αταλάντης, όπως φυσικά και από τα μπλόκα της Θήβας και του Κάστρου Βοιωτίας.
Ο εκπρόσωπος του Μπλόκου της Αταλάντης Χρήστος Λιγδής δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τη στάση της Κυβέρνησης, σημειώνοντας ωστόσο ότι έχουν κερδίσει σε μεγάλο ποσοστό να αναδείξουν το δίκαιο των αιτημάτων τους και να έχουν με το μέρος τους την πλειοψηφία του κόσμου. Και με αυτές τις βάσεις θα γίνει η κρίσιμη συνέλευση στο Λευκώνα.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ανοιξιάτικο τοπίο τις επόμενες ημέρες - Πότε χαλάει ξανά ο καιρός
Με ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός έως την Πέμπτη, με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Καμένο αυτοκίνητο από διαδηλώσεις - Ποιος το πληρώνει;
Η φωτιά από μολότοφ μπορεί να καταστρέψει ένα αυτοκίνητο μέσα σε λίγα λεπτά. Η αποζημίωση στην Ελλάδα εξαρτάται από συγκεκριμένες καλύψεις και εξαιρέσεις.
Φθιώτιδα: Όργιο απατών με «αστυνομικούς» από Ρουμανία, «μαϊμού» δορυφόρους & ΔΕΗτζήδες
Έπεισαν γυναίκα να αφήσει κοσμήματα σε κάδο έξω από εκκλησία. 73χρονη πλήρωσε ακριβά το κόλπο με το δορυφόρο!...
Απολογισμός τριμήνου από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανό (ΒΙΝΤΕΟ)
11 ακόμη έργα ολοκληρώθηκαν - 12 ξεκινούν - 13 χρηματοδοτήθηκαν - Στόχος του 2027 το Διοικητήριο Λαμίας.
Γιώργος Μαζωνάκης: Tοιχογραφία στον Βόλο με τη μορφή του αείμνηστου καλλιτέχνη και στίχους τραγουδιού του
Το έργο είναι πλέον προσβάσιμο σε όλους όσους διέρχονται από την Ερμού 89 στον Βόλο και αποτελεί ένα ζωντανό φόρο τιμής σε έναν καλλιτέχνη που «ανήκε σε εκείνον και στα όνειρά του».
Λαμία: Τροχαίο με μηχανάκι και δύο τραυματίες στα φανάρια του Αστυνομικού Μεγάρου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Στο οδόστρωμα κατέληξε ο δικυκλιστής, τραυματίστηκε και η οδηγός του αυτοκινήτου - Διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας.