Συνεχίζει να ταλαιπωρεί ο καύσωνας τη χώρα μας - Λίγο καλύτερες οι θερμοκρασίες στη Φθιώτιδα
Που έκανε 40αρια…
Εξακολουθεί να λιώνει η χώρα από το παρατεταμένο κύμα καύσωνα που ανά 24ωρο έχει «χτυπήσει» όλες τις περιοχές από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από τη Ρόδο μέχρι τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.
Γενικά από την Παρασκευή 21 Αυγούστου που το κύμα καύσωνα επισκέφτηκε την Κεντρική Ελλάδα, κυρίως Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά, μέχρι και την Πέμπτη 27/8 συνεχώς καταγράφονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες άνω των 39 - 40 βαθμών.
Την Πέμπτη 27/08/2026 οι μέγιστες θερμοκρασίες ξεπέρασαν κα πάλι τους 40 °C, ενώ σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, 96 μετεωρολογικοί σταθμοί από τους 587 εν ενεργεία σταθμούς, κατέγραψαν θερμοκρασίες μεγαλύτερες ή ίσες των 37°C. Στη Φθιώτιδα σε Κορομηλιά Δομοκού (37,6ο) και Στυλίδα (37ο).
Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφεται στην Σπάρτη με 40.4°C και ακολουθεί η Ωλένη Ηλείας με 40.2°C.
Στον παρακάτω Χάρτη παρουσιάζονται οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 27/08.
Στη Λαμία ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 34,8 βαθμούς που είναι η 2η χαμηλότερη του τελευταίου 7ημερου (μόνο τη Δευτέρα ήταν καλύτερα τα πράγματα). Ωστόσο οι νοτιάδες και τα νοτιοδυτικά ρεύματα στην αρχή του μεσημεριού και οι ανατολικές - νοτιοανατολικές θερμές ριπές αέρα στη συνέχεια, συντήρησε τη ζέστη μέχρι τη δύση του ηλίου που σημαίνει ότι θα αργήσουμε να δούμε πραγματική δροσιά στις πόλεις!
Υπομονή και δροσίζει - έστω και πρόσκαιρα - το Σαββατοκύριακο!...
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Η Λαμιώτισσα που «μάγεψε» με τη φωνή της τους κριτές του The Voice (BINTEO)
Συγκλονιστική η εμφάνιση της Μαριάννας Αγγελακάκη στο The Voice of Greece...
Δήμος Λαμιέων: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη - Οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη
Στις 19:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρος Παπαδήμας» και με τηλεδιάσκεψη…
Φθιώτιδα: Πού θα γίνουν παρεμβάσεις για τα κουνούπια από 12 έως 16 Οκτωβρίου 2026
Όλο το πρόγραμμα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας…
Από χωριό της Φθιώτιδας, βρέθηκε να φτιάχνει κόκορα με χυλοπίτες στο Μανχάταν -Το success story του σεφ Γιάννη Παρίκου
Η συναρπαστική ιστορία ενός αγροτόπαιδου από τη Φθιώτιδα, που βρέθηκε πλάι σε θρύλους της γαστρονομίας και τελικά κατέκτησε με τη μαγειρική του το Μανχάταν.
«Πιστολιές το Σαββατόβραδο» στη Λαμία - Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς και απειλές μεταξύ Ρομά
Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτια το πρωί της Κυριακής…
Φθιώτιδα: Κράτησαν 3 ώρες στο τηλέφωνο ηλικιωμένη μέχρι να την πείσουν να βάλει στη σακούλα χρήματα και κοσμήματα
Προσποιήθηκαν τηλεφωνικά την κόρη της, άρπαξαν τη σακούλα με ένα μαύρο Nissan Almera και μετά ξανακάλεσαν ως… αστυνομικοί για να καθυστερήσουν την καταγγελία!