Λαμία: Ποιο είναι το βραβευμένο κρασί της περιοχής μας;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 08:34 Λαμία: Ποιο είναι το βραβευμένο κρασί της περιοχής μας;

Ξεχώρισε σε διεθνή διαγωνισμό το οινοποιείο «Αναγνώστου - Παϊσίου» από το Σταυρό Λαμίας, με το λευκό ξηρό κρασί του «Ηλέκτρα», το οποίο παράγεται από τις εξαιρετικές ποικιλίες Μαλαγουζιά και Ασύρτικο!

Μεγάλη διάκριση για το οινοποιείο «Αναγνώστου - Παϊσίου» που βρίσκεται στο Σταυρό Λαμίας, αφού απέσπασε αργυρό μετάλλιο για το λευκό ξηρό «Ηλέκτρα», στον 23ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνων και Αποσταγμάτων, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 14 - 16 Φεβρουαρίου 2023.

Τα κρασιά δοκιμάζονται και αξιολογούνται από καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το «Ηλέκτρα», λευκό ξηρό, παράγεται από τις ποικιλίες Μαλαγουζιά και Ασύρτικο, που καλλιεργούνται στην περιοχή μας και δημιουργούν ένα κρασί με κρυστάλλινο ανοιχτό κίτρινο χρώμα, μεθυστικό άρωμα τριαντάφυλλου με νότες φρεσκοκομμένου ροδάκινου και εσπεριδοειδών, γεύση μεστή με δροσερή οξύτητα και φρουτώδης επίγευση.

Το «Ηλέκτρα», μαζί με άλλα αξιόλογα κρασιά, θα τα βρείτε σε μαγαζιά εστίασης στη Λαμία, το Καρπενήσι και άλλες πόλεις, σε Μίνι Μάρκετ καθώς και στο Οινοποιείο «Αναγνώστου - Παϊσίου» στο Σταυρό Λαμίας, κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο Γιάννη Αναγνώστου, στο τηλέφωνο: 6977697977.

Απολαύστε το βραβευμένο κρασί «Ηλέκτρα», από το οινοποιείο «Αναγνώστου - Παϊσίου», παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Λίγα λόγια για την ιστορία του οινοποιείου «Αναγνώστου - Παϊσίου»

Το έτος 1976, ο Κωνσταντίνος Αναγνώστου έπειτα από τη μεταφορά του χωριού μας Βράχα Ευρυτανίας, λόγω σεισμού, στο Σταυρό, αξιοποιώντας τις γνώσεις που είχε για το κρασί, δημιούργησε μια οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής, οινοποίησης και εμπορίας των προϊόντων της αμπέλου.

Στη συνέχεια η αγάπη και το μεράκι της οικογένειας για ποιοτικό κρασί μεταδόθηκε στο μεγαλύτερο γιο του, Γιάννη Αναγνώστου, όπου το έτος 1995 γκρέμισε ότι παλαιό υπήρχε και άρχισε να κατασκευάζει ένα σύγχρονο μικρόοινοποιείο που σταδιακά εξοπλίστηκε με ανοξείδωτες δεξαμενές οινοποίησης με ελεγχόμενη θερμοκρασία και γενικά όλα τα μηχανήματα που απαιτούνται για την παραγωγή ποιοτικών οίνων.

Μετά από 40 χρόνια οινοποιητικής εμπειρίας, προμηθεύεται σταφύλια από ντόπιους και επιλεκτικούς αμπελώνες των περιοχών της Νεμέας, Θεσσαλίας, Αχαΐας και δημιουργεί εξαιρετικό οίνο σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες από τις λευκές ποικιλίες το Ροδίτη, τη Μαλαγουζιά, το Σαββατιανό, το Σαντορνέ και από τις ερυθρές το Μοσχάτο Μαύρο, το Αγιωργίτικο, το Gabernet Sauvignon και το Syrah.

Σήμερα το οινοποιείο έχει στόχο και όραμα εκτός από τη διαρκώς ανανεωμένη τεχνολογική υποδομή, να δώσει έμφαση στην υψηλή ποιότητα και την καθιέρωση των κρασιών του στην Ελληνική και ξένη αγορά.

Οινοποιείο «Αναγνώστου - Παϊσίου»
Σταυρός Λαμίας
Υπεύθυνος:
Γιάννης Αναγνώστου

Τηλέφωνο επικοινωνίας - παραγγελιών: 6977697977

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση