Πανουργιάς Παπαϊωάννου: «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 15:12 Πανουργιάς Παπαϊωάννου: «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω»

Βέβαιος για την αλλαγή σελίδας στο Δήμο Λαμιέων δηλώνει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα στους δημότες.

«Καλώ όλους τους συμπολίτες μας, που θέλουν να δουν την πόλη μας να αλλάζει προς το καλύτερο και να κάνει βήματα μπροστά, να μας εμπιστευθεί και δεν θα τους απογοητεύσουμε. Γιατί εμείς έχουμε μάθει να πετυχαίνουμε τους στόχους και συνεχώς να βάζουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά...», είπε ο επικεφαλής του Συνδυασμού "Δύναμη Ανάπτυξης για τη Λαμία".

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου μάλιστα απαντά και σε όσα είπε στην προχθεσινή του συνέντευξη ο Θύμιος Καραΐσκος στο studio του LamiaReport, ενώ τόνισε ότι «όλοι οι πολίτες θέλουν μια νέα αρχή. Ένα νέο ξεκίνημα... », για το Δήμο Λαμιέων.

Συνέντευξη:

LR: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Πως είναι το κλίμα. Τι μηνύματα παίρνετε από τον κόσμο;

ΑΠ: Κύριε Κωνσταντόπουλε αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να πολώσουν το κλίμα γιατί νομίζουν ότι θα σωθούν. Το ποτάμι όμως δεν γυρίζει πίσω. Με όποιους τρόπους και αν προσπαθήσουν να το γυρίσουν πίσω, δεν θα τα καταφέρουν.  Ο κόσμος έχει καταλάβει. Είναι απογοητευμένος από τη Δημοτική Αρχή του κ. Καραΐσκου και όταν έρθει η ώρα της κάλπης οι πολίτες θα μιλήσουν με τον δικό τους τρόπο.

Εμείς από την πλευρά μας δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτή την πόλωση που επιχειρούν κάποιοι. Εμείς θέλουμε τους πολίτες ενωμένους και όλοι μαζί την επόμενη μέρα να σηκώσουμε τα μανίκια γιατί μας περιμένει πολύ δουλειά.

Σας το έχω ξαναπεί δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και έχω μάθει να μιλάω με πράξεις και έργα. Όχι βέβαια σαν τα "έργα" που διαφημίζει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Άκουσα για εκατοντάδες έργα, αλλά τελειωμένα και άλλα σε εξέλιξη. Νομίζεις δηλαδή ότι θα βγεις έξω στην πόλη και θα δεις ένα απέραντο εργοτάξιο. Μα καλά δεν ντρέπονται να κάνουν το άσπρο - μαύρο? Να κοροϊδεύουν τον κόσμο; Το θράσος τους πραγματικά δεν έχει όρια. Ευτυχώς που οι πολίτες και μάτια έχουν για να βλέπουν και κρίση έχουν για να αποφασίσουν.

LR: Ο Δήμαρχος είπε στη συνέντευξη που έδωσε στο LamiaReport ότι έχουν μπει οι βάσεις και ότι η πόλη βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης.

ΑΠ: Τη μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι ο κύριος Δήμαρχος ζει σε άλλη πόλη. Γι αυτό μίλησα για θράσος. Πάμε τώρα έξω να ρωτήσουμε τυχαία όποιους δημότες συναντήσουμε στην πλατεία και θα πάρετε αποστομωτικές απαντήσεις για την "ανάπτυξη" που βιώνουν.

Επειδή όμως λέτε για τη συνέντευξη που σας έδωσε εγώ την είδα προσεκτικά και άκουσα άλλα πράγματα. Καταρχήν είπε "επί λέξη": «Σίγουρα δεν έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν...», αλλά δήλωσε ευχαριστημένος. Μας είπε για μια ακόμη φορά για το ιστορικό τρίγωνο Θερμοπύλες - Αλαμάνα - Γοργοπόταμος. Μα καλά αυτά δεν μας τα έλεγε και στις προηγούμενες εκλογές; Πέρασε μια τετραετία έτσι και τώρα άρχισε να μας μιλάει για τη Λαμία του 2030. Συγγνώμη τώρα, δουλευόμαστε μεταξύ μας;

Παραδέχτηκε επίσης ότι η πόλη έχει πάρει την κατιούσα, όμως αυτό είπε είναι πρόβλημα δεκαετιών, από τότε που έφυγε η Ακαδημία από τη Λαμία. Δεν μας είπε όμως τι έκανε αυτός για να το αλλάξει. Τι έκανε για να ζωντανέψει η πόλη; Τώρα πως γίνεται να έχουμε πάρει την κατιούσα σαν πόλη και ταυτόχρονα να είμαστε και σε τροχιά ανάπτυξης, αυτά τα μαγικά μόνο η Δημοτική Αρχή του κ. Καραΐσκου μπορεί να τα κάνει.

Όταν τον ρωτήσατε για το Πανεπιστήμιο "κρύφτηκε" πίσω από τις αρμοδιότητες και δεν πήρε ξεκάθαρη θέση. Είναι δυνατόν να είσαι Δήμαρχος της έδρας της Περιφέρειας, της Ρούμελης, και να μην φωνάζεις για το Πανεπιστήμιο; Αν δεν κάνω λάθος είμαστε η μοναδική Περιφέρεια που δεν έχουμε δικό μας Πανεπιστήμιο και είμαστε υποκατάστημα της Θεσσαλίας. Σας το έχω ξαναπεί νομίζω. Για μας δεν έχουν σημασία οι αρμοδιότητες. Ότι έχει να κάνει με την πόλη και τους δημότες είναι και δικό μας θέμα. Το διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε γι αυτό. Είτε λέγεται Πανεπιστήμιο Στερεάς, είτε λέγεται Νοσοκομείο και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, διότι είναι θέματα που αφορούν τους όλους μας και φυσικά ο Δήμος πρέπει να έχει λόγο.

LR: Δεν ειναι αλήθεια ότι εδώ και πολλά χρόνια έχει αρχίσει η υποβάθμιση για την πόλη μας; Δεν έγινε την προηγούμενη τετραετία;

ΑΠ: Το θέμα κ. Κωνσταντόπουλε δεν είναι να κλαις για ότι έχει γίνει, αλλά τι κάνεις εσύ που είσαι στο τιμόνι για να το αλλάξεις. Θυμήθηκα ότι σας είπε και το εξής εκπληκτικό στη συνέντευξη. Ότι κάναμε τη Λαμία προορισμό και όχι πέρασμα. Είδατε εσείς τουρίστες στη Λαμία και δεν τους είδα εγώ; Η αλήθεια είναι μία και δυστυχώς δεν τιμά την παρούσα Δημοτική Αρχή, αφού δεν έκανε απολύτως τίποτα για να ανακάμψει αυτή η πόλη.

LR: Εσείς δηλαδή τι θα κάνατε για να αλλάξει;

ΑΠ: Καταρχήν ο ασθενής για να γίνει καλά πρέπει να παραδεχτεί ότι είναι άρρωστος και να πάρει την απόφαση να πάει στο γιατρό. Έτσι κι εμείς πρέπει να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και με πρωτοβουλία του Δήμου και σε συνεργασία με όλους τους φορείς να σχεδιάσουμε τις ράγες πάνω στις οποίες θα βάλουμε το τρένο της ανάπτυξης για την πόλη μας. Με σχέδιο, με όραμα και φυσικά με σκληρή δουλειά, που εμείς δεν τη φοβόμαστε, γιατί αυτό ξέρουμε να κάνουμε καλά.

LR: Το βράδυ της παρουσίασης των υποψηφίων είπατε σε κάποιους να μην αγχώνονται για το χρίσμα. Θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα;

ΑΠ: Στις δημοτικές εκλογές τα χρίσματα κύριε Κωνσταντόπουλε τα δίνουν οι δημότες. Και συμπολίτες μας εκείνο το βράδυ έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα νίκης. Η παρουσία τους ήταν συγκλονιστική. Με συγκίνησαν πραγματικά και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Σας είπα ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Οι πολίτες έχουν αποφασίσει ότι θέλουν να αλλάξουν σελίδα στο Δήμο Λαμιέων και αφήνοντας πίσω τις γκρίνιες και τις παθογένειες του συστήματος, να περάσουμε σε μια νέα εποχή για να βγούμε το τέλμα.

Φανταστείτε όταν ξεκινήσαμε ότι διέδιδαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε Συνδυασμό. Σας πληροφορώ ότι φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε που να βάλουμε τους υποψηφίους. Αυτό λέει πολλά. Δείχνει το κλίμα που υπάρχει εκεί έξω. Όλοι θέλουν μια νέα αρχή. Ένα νέο ξεκίνημα.

Η ομάδα ειναι έτοιμη, έχει όρεξη για δουλειά και έχει όραμα. Μα πάνω απ όλα έχει πάθος για να αλλάξει όλα τα κακώς κείμενα που κρατούν πίσω τον ευλογημένο αυτόν τόπο. Δεσμεύομαι ότι οι δημότες μας πολύ σύντομα θα δουν αποτελέσματα, γιατί εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες λογοπλάστες να έρθουμε στο τέλος της επόμενης πενταετίας και να πούμε τα ίδια με άλλα λόγια. Εμείς σεβόμαστε τον δημότη, είμαστε μέσα στην κοινωνία και δεν είμαστε κλεισμένοι στα γραφεία αγκαλιά με την καρέκλα για να μην τη χάσουμε.

Καλώ όλους τους συμπολίτες μας, που θέλουν να δουν την πόλη μας να αλλάζει προς το καλύτερο και να κάνει βήματα μπροστά, να μας εμπιστευθεί και δεν θα τους απογοητεύσουμε. Γιατί εμείς έχουμε μάθει να πετυχαίνουμε τους στόχους και συνεχώς να βάζουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση