Μια κυβέρνηση εκτός ορίων... κυνισμού και ανικανότητας!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 09:50 Μια κυβέρνηση εκτός ορίων... κυνισμού και ανικανότητας!

Άρθρο του Σπύρου Καπράλου* στην ιστοσελίδα capital.gr

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου που δεν χάνει την ευκαιρία να επιδεικνύει τις διαπραγματευτικές της ικανότητες, περνά για μία ακόμη φορά κάτω από τον πήχη των προσδοκιών και των τελευταίων οπαδών της. 

Επί δεκατέσσερις μήνες πάλευε δήθεν σκληρά για τα δίκαια των πολιτών και καθυστερούσε την β’ αξιολόγηση για να στηρίξει τα συμφέροντα των πολλών. Κατασκεύαζε παντού εχθρούς για να καλύψει την ανεπάρκεια της.  Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; 

Αυτό που βλέπουμε όλοι. 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε έγκαιρα προειδοποιήσει: όσο παραμένει στη θέση της αυτή η ανίκανη κυβέρνηση, τόσο το κόστος θα είναι μεγαλύτερο για τους πολίτες.    

Φθάσαμε λοιπόν για μία ακόμα φορά στο σημείο μηδέν, με το λογαριασμό να ανεβαίνει δραματικά...

Ειδικότερα:

Για πρώτη φορά... το αφορολόγητο πέφτει κάτω από τις έξι χιλιάδες ευρώ το χρόνο με αποτέλεσμα να πλήττονται οι συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Η φορολογική καταιγίδα της σημερινής κυβέρνησης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη βάζει στο στόχαστρο κατά κύριο λόγο τους μη έχοντες. 

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντί για 13η σύνταξη, προχωρά απτόητη στην περαιτέρω μείωση των συντάξεων, προκαλώντας ένα ακόμη βαρύ πλήγμα στους συνταξιούχους που βλέπουν το εισόδημα τους να κατακρημνίζεται και από τους έμμεσους φόρους που έχουν την υπογραφή Τσίπρα- Καμμένου. Ήταν οι ίδιοι που στις αρχές του 2015 εξαπέλυαν σφοδρή επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά, διότι ψήφισε προϋπολογισμό χωρίς μειώσεις για τις κύριες συντάξεις και με ενσωμάτωση για μείωση των δαπανών στις επικουρικές συντάξεις της τάξης του 4%, οι οποίες την τελευταία διετία με απόλυτη ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου οδηγούνται στην εξαφάνιση!

Κι όλα αυτά τα συμφώνησαν και θα τα ψηφίσουν για να εφαρμοστούν μετά τη λήξη του σημερινού προγράμματος…. χωρίς μάλιστα την οποιαδήποτε χρηματοδότηση. 

Για πρώτη φορά, δηλαδή, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο νέο δεδομένο: 4ο μνημόνιο χωρίς λεφτά. 

Και για να αλλοιώσει τα δεδομένα, ο κυβερνητικός προπαγανδιστικός μηχανισμός επιχειρεί να κάνει το άσπρο-μαύρο, προβάλλοντας ως αντίδοτο τα περιβόητα αντίμετρα.  

Όμως, οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση!  

Αντιμετωπίζουν μία κυβέρνηση σε αποδρομή που εξαντλεί και το τελευταίο ίχνος κυνισμού, δίνοντας εντολές για κατασχέσεις!!! σε εκείνους τους πολίτες που ρήμαξε στους φόρους τους οποίους αδυνατούν να πληρώσουν, για να δημιουργήσει τον κομματικό της στρατό!  Είναι αυτή η κυβέρνηση που προχωρά το σχέδιο της για φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. 

Οι κυβερνώντες έχουν μόνο ένα στόχο: να κρατήσουν τις καρέκλες τους.

Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τη χώρα και τους πολίτες. Η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη, η επανεκκίνηση αδήριτη ανάγκη.      

* Ο κ. Σπύρος Καπράλος είναι Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση