Wimbledon, Γιούμπανκς-Τσιτσιπάς 3-2: Ανατροπή και άδοξος αποκλεισμός

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 18:58 Wimbledon, Γιούμπανκς-Τσιτσιπάς 3-2: Ανατροπή και άδοξος αποκλεισμός

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε δύο φορές κόντρα στον Αμερικανό, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του και το πλήρωσε μ' ένα οδυνηρό αποκλεισμό

Ο 27χρονος Αμερικανός Κρίστοφερ Γιούμπανκς, ο οποίος δεν είχε παίξει ποτέ στο ταμπό του Wimbledon (κι έχει φτάσει απλά στον 2ο γύρο σε US και Australian Open) άφησε εκτός προημιτελικών τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Ελληνας πρωταθλητής έχασε τεράστια ευκαιρία σήμερα, πληρώνοντας τα λάθη που έκανε. Ειδικά στο 2ο σετ όπου έχασε τρία μπρέικ πόιμτς και κατάφερε να το απωλέσει στο τάι μπρέικ, ενώ όταν προηγήθηκε με 2-1 δεν μπόρεσε να.. σκοτώσει τον αντίπαλο του και το πλήρωσε!

Το ματς
Στο πρώτο σετ ο Γιούμπανκς προηγήθηκε με 1-0, αλλά ο εξαιρετικός Τσιτσιπάς ισοφάρισε έκανε αμέσως το μπρέικ και έφτασε στο 3-1 πολύ γρήγορα για να διαχειριστεί άψογα το προβάδισμα του.

Ο πανύψηλος Γιούμπανκς δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Τσιτσιπά, έκανε το ένα αβίαστο λάθος μετά το άλλο και ο Έλληνας πρωταθλητής μ' ένα δεύτερο μπρέικ έφτασε στο 6-3 και στο 1-0 μετά από 26 λεπτά.

Η αντίδραση του Γιούμπανκς ήρθε στο 2ο σετ, όπου ναι μεν και πάλι είχε πρόβλημα στο να αντιμετωπίσει τα χτυπήματα του Τσιτσιπά, αλλά ανάβεασε κατακόρυφα το δικό του σερβίς κι αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό.

Ο Στέφανος στο 3-2 είχε δύο μπρέικ πόιντς, στο 4-3 είχε άλλο ένα, αλλά ο Αμερικανός τα έσβησε με μεγάλα σερβίς και το σετ πήγε στο τάι μπρέικ. Κι εκεί ο Στέφανος έκανε διπλό λάθος στο σερβίς (3-5) με τον Γιούμπανκς να αρπάζει το δώρο και να παίρνει το σετ!

Το τρίτο σετ ήταν πανομοιότυπο με το πρώτο. Η μόνη διαφορά είχε να κάνει με το ότι ο Τσιτσιπάς αυτή τη φορά έκανε το μπρέικ στο 5ο σετ φτάνοντας στο 2-3 κι από κει και πέρα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αμερικάνο φτάνοντας στο 6-3 μ' ένα δεύτερο μπρέικ.

Το κακό όμως ήταν ότι το 4ο σετ εξελίχθηκε όπως το 2ο κι ακόμη χειρότερα. Ο Στέφανος κράτησε εύκολα το σερβίς του μέχρι το 3-2, αλλά δεν απείλησε με μπρέικ. Κι αφού γλίτωσε ο ίδιος το μπρέικ στο 3-3, δεν τα κατάφερε στο 4-4 (κάνοντας διπλό λάθος στο σερβίς) με τον Γιούμπανκς να παίρνει το σετ με 6-4 ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Αυτό έδωσε φτερά στον Γιούμπανκς, με τον Τσιτσιπά να δείχνει σημάδια κόπωσης (σωματικής και πνευματικής) και να δέχεται μπρέικ με το καλημέρα στο 5ο σετ, καταφέρνοντας όμως να το πάρει πίσω ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Ωστόσο αντί να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, ακολούθησε ένα κακό σέρβις γκέιμ, με τον Γιούμπανκς να έχει τριπλό μπρέικ πόιντ και να προηγείται με 4-3!

Ο Τσιτσιπάς είχε δύο φορές μπρέικ πόιντ στο 5-4, αλλά δεν τα εκμεταλλεύτηκε κι ο Γιούμπανκς πήρε το γκέιμ και τη νίκη.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση