Στέφανος Τσιτσιπάς: Εκνευρίστηκε με θεατή σε αγώνα του - Ο ήχος που τον «τρέλανε»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 09:57 Στέφανος Τσιτσιπάς: Εκνευρίστηκε με θεατή σε αγώνα του - Ο ήχος που τον «τρέλανε»

Μετά από αρκετή ώρα, ο Έλληνας τενίστας βρήκε το άτομο που έκανε τον εκνευριστικό ήχο και είπε στον διαιτητή: «Θέλω να φύγει, πρέπει να φύγει»

Έξαλλος έγινε με θεατή σε αγώνα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς καθώς εκείνος έκανε έναν ήχο που εκνεύρισε τον Έλληνα αθλητή.

Στον αγώνα του με τον Μπεν Σέλτον στο πλαίσιο του τουρνουά τένις στο Σινσινάτι, ο Τσιτσιπάς νίκησε με 2-0 σετ και πέρασε στον 3ο γύρο, εκεί που θα αναμετρηθεί με τον Χούμπερτ Χούρκατς.

Σε ένα σημείο του αγώνα, ο Τσιτσιπάς αργούσε να κάνει το σερβίς του, καθώς άκουγε τον ενοχλητικό ήχο μέλισσας κοντά του μάλιστα κουνούσε τη ρακέτα του σε μια προσπάθεια να διώξει το έντομο. Ωστόσο, λίγο μετά ο ίδιος κατάλαβε πως δεν υπήρχε κάποιο έντομο κοντά του αλλά ο ήχος προερχόταν από θεατή της εξέδρας που προσποιούνταν την μέλισσα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου σετ του ματς.

Όπως φαίνεται και στις κάμερες, με τον ήχο να επιμένει και να τον αποπροσανατολίζει ο Έλληνας τενίστας παραπονέθηκε στον διαιτητή για το συμβάν.  «Υπάρχει ένα άτομο από πίσω μου που μιμείται τον ήχο της μέλισσας», είπε συγκεκριμένα.

Δείτε το βίντεο:

Ωστόσο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έμεινε εκεί καθώς λίγα λεπτά αργότερα στράφηκε προς την εξέδρα και άρχισε να ρωτάει ποιος κάνει το θόρυβο με τους οπαδούς που κάθονταν κοντά στο άτομο που μιμούνταν τη μέλισσα να το υποδεικνύουν.

 

«Αυτό το πράγμα δεν έχει ξανασυμβεί στην καριέρα μου. Ξέρω πως υποστηρίζουν τον άλλον παίκτη». Τότε διέκοψε ο Αμερικανός τενίστας και ρώτησε: «Τι συνέβη, σου μιλάνε;» και ο Τσιτσιπάς του εξήγησε: «Όχι, κάνουν μπιζ». Έπειτα, ο Τσιτσιπάς υπέδειξε πως το άτομο είναι μια κυρία και είπε στον διαιτητή: «Θέλω να φύγει, πρέπει να φύγει».

Τα tie break τον έστειλαν στην φάση των «16»

Τα tie break έκριναν το ματς του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Μπεν Σέλτον.  Εκεί η εμπειρία του Ελληνα πρωταθλητή «μίλησε» που με 7-6 (3), 7-6 (2) απέκλεισε τον νεαρό και συνεχίζει στην φάση των «16» στο Σινσινάτι.

Αμφότεροι οι δύο αντίπαλοι ήταν τρομερά αποτελεσματικοί στο σερβίς τους, καθώς δεν υπήρξε break point στο ματς, με τον Τσιτσιπά να έχει 37/40 κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς (93%).

Τα στοιχεία που έκαναν την διαφορά ήταν τα 6 αβίαστα λάθη του Σέλτον, αλλά και τα μόλις 5 αβίαστα του Στέφανου έναντι 16 του αντιπάλου του, που είχε ωστόσο 3 περισσότερους winners (26-23).

Επόμενος αντίπαλος θα είναι είτε ο Χουρκάτζ, που απέκλεισε τον κάτοχο του τίτλου, Μπόρνα Τσόριτς με 5-7, 6-3, 6-3!

Η εμπειρία του Τσιτσιπά «μίλησε» στο tie break

Στα πρώτα τρία games οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους, με τον Στέφανο να έχει προβάδισμα με 2-1, κυρίως χάρη στο φόρχαντ του και τον Σέλτον να κρατά το σερβίς του μη δίνοντας ευκαιρία στον Τσιτσιπά για καλές επιστροφές.

 

Με άσο ολοκλήρωσε το πρώτο του love game o Σέλτον (2-2), αλλά με τον ίδιο τρόπο, παίζοντας πάνω στο φιλέ, έκανε το 3-2 ο Τσιτσιπάς.

Ιδια εικόνα στα επόμενα games με τον Ελληνα τενίστα να διατηρεί το προβάδισμα κάθε φορά, διασφαλίζοντας ότι δεν θα μπλέξει με break point. Το ίδιο έκανε και ο Αμερικανός που πήγε να σερβίρει για να μείνει στο σετ στο 6-5 του Στέφανου και αναμενόμενα οδήγησε το σετ σε tie break.

Εκεί αμφότεροι είχαν από ένα μίνι break με τον Στέφανο να βρίσκει δεύτερο στο 4-2, χάρη σε ένα κακό drop shot του αντιπάλου του, που το μετέτρεψε σε winner. Κράτησε το σερβίς του και έφτασε σε τριπλό set point (6-3) και με ένα σμας στον επόμενο πόντο, έκλεισε το πρώτο σετ.

Ενα σετ που έκλεισε με 91% κερδισμένο πρώτο σερβίς και 4 μόλις αβίαστα λάθη.

Στο ίδιο έργο θεατές και πρόκριση για Τσιτσιπά

Με love game άρχισε το δεύτερο σετ ο Σέλτον, το ίδιο έκανε ο Τσιτσιπάς και ο Σέλτον με δυνατό σερβίς έφτασε στο 2-1, σε ένα πανομοιότυπο ξεκίνημα με το πρώτο σετ. Αμφότεροι κράτησαν για δεύτερη φορά το σερβίς με love game, με το break point να φαίνεται πως θα το βλέπαμε με το… κυάλι. Ο κόσμος χειροκροτούσε μάλλον… αναγκαστικά καθώς δεν έβλεπε το θέαμα που θα περίμενε.

Στο 4-4 λίγο έλειψε να δούμε το πρώτο break point στο ματς, όμως το πρώτο 40-40 του αγώνα στο σερβίς του Αμερικανού, βρήκε τον Σέλτον να βγάζει winners και να αποφεύγει ένα break point για να προηγηθεί με 5-4. Βρέθηκε δύο φορές στο 40-40, αλλά ο Σέλτον άντεξε και τελικά και το δεύτερο σετ θα κρίνονταν στο tie break. Ο Σέλτον εκεί έσπασε το σερβίς του Στέφανου νωρίς στο 2-0, αλλά ο Τσιτσιπάς από λάθη του νεαρού, προηγήθηκε από 0-2 με 5-2.

Τελικά άλλα δύο λάθη του Αμερικανού έδωσαν την πρόκριση στον Τσιτσιπά μετά από μία ώρα και 41 λεπτά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση