Ολυμπιακός – Κηφισιά 4-0: Επιστροφή στις νίκες και κορυφή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 19:00 Ολυμπιακός – Κηφισιά 4-0: Επιστροφή στις νίκες και κορυφή

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ και την ήττα από τη Φράιμπουργκ, επικρατώντας άνετα εντός έδρας της Κηφισιάς με 4-0 για την 5η αγωνιστική της Super League.

Ο Ολυμπιακός έδωσε συνέχεια στο αήττητο σερί του στη Super League. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ, ωστόσο δε συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στη νεοφώτιστη Κηφισιά στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, ωστόσο βρέθηκαν γρήγορα πίσω με δύο γκολ χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελ Κααμπί και κεφαλιά του Ποντένσε. 

Οι Πειραιώτες “καθάρισαν” με συνοπτικές διαδικασίες τον αγώνα, σημειώνοντας ακόμα δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με πέναλτι του Γιόβετιτς και κεφαλιά του Ιμπόρα.

Μετά τη νέα άνετη επικράτηση, ο Ολυμπιακός διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League, μετρώντας τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία με την ΑΕΚ.

O αγώνας

Τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί έχασε η Κηφισιά στο 9΄, όταν τρεις παίκτες της βγήκαν στην αντεπίθεση με έναν του Ολυμπιακού ν΄ αμύνεται. Η μπάλα κατέληξε στον Τετέι, ο οποίος νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Πασχαλάκη.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν με αξιώσεις στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Ιπαλίμπο από πλάγια δεξιά στην περιοχή βρήκε στην πλάτη του Ντόι και η μπάλα απομακρύνθηκε. Ο Πασχαλάκης στο 15΄ μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Σάντος.

Στην πρώτη του αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στο ματς ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 21΄ με το πέναλτι του Ελ Κααμπί. Στην παράβαση υπέπεσε ο Πέιος, ο οποίος έσπρωξε τον Ποντένσε.

Τέσσερα λεπτά μετά οι Πειραιώτες έβαλαν τις βάσεις για το 4ο εφετινό τους «τρίποντο», με τον Ποντένσε αυτή την φορά να σκοράρει με κεφαλιά από σέντρα του Ορτέγκα και ν΄ «ανοίγει λογαριασμό» στο πρωτάθλημα μετά την επιστροφή του στο λιμάνι.

Πριν κλείσει το πρώτο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν στο 3-0, αλλά ο Σολμπάκεν νικήθηκε από τον Κρίστινσον στο τετ-α-τετ που είχαν στο 40ό λεπτό, με το Νορβηγό επιθετικό να μην καταφέρνει να συνδυάσει το ντεμπούτο του στην ενδεκάδα με το «παρθενικό» του γκολ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Σκανδιναβός το πέτυχε στο 64΄ ο Γιόβετιτς από την «ασβεστένια βούλα», σε παράβαση που κέρδισε ο ίδιος από τον Παπασάββα. Ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα και στο 70΄ με τον Ζοάο Καρβάλιο, μετά από μπαλιά του Γιόβετιτς, ωστόσο, η φάση εξετάστηκε από το VAR και διαπιστώθηκε ότι ο Mαυροβούνιος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Την τελική «πινελιά» στον αγώνα, έβαλε ο Βιθέντε Ιμπόρα με κεφαλιά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από κόρνερ του Ποντένσε, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 για τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (74΄ Πορόσο), Ντόι, Ορτέγκα, Αλεξανδρόπουλος (58΄ Ζοάο Καρβάλιο), Σκάρπα, Καμαρά (46΄ Ιμπόρα), Σολμπάκεν (69΄ Μπιελ, Ποντένσε, Ελ Κααμπί (58΄ Γιόβετιτς).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Κρίστινσον, Γιάννης Μασούρας (61΄ Γκόμπελιτς), Κάπαν, Βαφέας, Λούμορ, Πέιος (72΄ Αντούνες), Παπασάββας (72΄ Κωνσταντακόπουλος), Σάντος (61΄ Ίλιεφ), Ιπαλίμπο (80΄ Παρράς), Αντερέγκεν, Τετέι.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση