Ματίας Αλμέιδα ενόψει του ΑΕΚ - Άγιαξ: «Δεν ξεχωρίζουμε διοργανώσεις - Έχουμε νοοτροπία νικητή»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 19:35 Ματίας Αλμέιδα ενόψει του ΑΕΚ - Άγιαξ: «Δεν ξεχωρίζουμε διοργανώσεις - Έχουμε νοοτροπία νικητή»

Όλα όσα δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα, ενόψει του αγώνα της ΑΕΚ με τον Άγιαξ, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Για την νοοτροπία νικητή που έχει η ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει, αλλά και για την νίκη που θέλει κόντρα στον Άγιαξ -την πρώτη κόντρα στον “Αίαντα”- μίλησε ο Ματίας Αλμέιδα, παραμονές του αγώνα των δυο ομάδων στην OPAP Arena, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Τα όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα

Για το αν αλλάζει η προοπτική στον όμιλο μετά τη νίκη με την Μπράιτον: «Πιστεύω ότι η νίκη απέναντι στην Μπράιτον είναι σημαντική για εμάς. Αλλά δεν αλλάζει τίποτα στο αυριανό παιχνίδι στη νοοτροπία και τη σκέψη μας, είτε υπέρ είτε κατά. Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο με μεγάλη ιστορία, ο οποίος σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αναγνωρίσιμος για τον τρόπο παιχνιδιού του από τις μικρές ηλικίες. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

Για το ότι η ΑΕΚ παίζει το έκτο της παιχνίδι σε 18 μέρες και πόσο δύσκολο είναι να αλλάζει το μυαλό από το ελληνικό πρωτάθλημα στο Europa League: «Το θέμα έντασης για μένα είναι σημαντικό. Είναι δύσκολο γιατί υπάρχουν πολλά ματς και λίγος χρόνος ξεκούρασης. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αλλάζουμε τον χρόνο προπόνησης και τα λεπτά συμμετοχής στους αγώνες. Κάναμε αρκετό rotation στην ομάδα.

Σχετικά με τη νοοτροπία και τη σκέψη, είναι μια παντοτινή. Εξαρτάται που θέλει να φτάσει κάποιος. Το μεγάλο λάθος που γίνεται πολλές φορές στο ποδόσφαιρο είναι να διαχωρίζεις τις διοργανώσεις. Αυτό κάνει τη διαφορά. Ο Τζόρνταν, ο Σουμάχερ έγραψαν ιστορία επειδή είχαν νοοτροπία νικητή.

Μετά από 6,5 μήνες χάσαμε το πρώτο μας παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Τελευταία με ρωτούσαν για νοοτροπία. Νομίζω τα έργα και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είμαστε δυνατοί. Γι’ αυτό το γκρουπ είναι ένα έξτρα κίνητρο να παίζει ποδόσφαιρο. Οι παίκτες διασκεδάζουν κάθε φορά που βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο».

Για τον Μουκουντί και τον Βίντα και πόσο έτοιμοι είναι: «Ακόμη είμαστε στη φάση που τους βλέπουμε. Αύριο πριν από το παιχνίδι θα αποφασίσω και θα δούμε πως είναι».

Για το αν θέλει ένα παιχνίδι ροντέο ή με κοντρολαρισμένο ρυθμό: «Είναι ένας αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες με αρκετά παρόμοιο στυλ. Με αρκετή έμφαση στο επιθετικό κομμάτι. Σε όλα τα ματς τους δημιουργούν καταστάσεις για γκολ. Εμείς ελπίζουμε να κάνουμε τις φάσεις μας γκολ και να μην το κάνει ο αντίπαλος. Αυτό θα ήταν το ιδανικό».

Για τις ομοιότητες και τις διαφορές της Μπράιτον: «Είναι δύο κλαμπ διαφορετικά, σε δύο διαφορετικά πρωταθλήματα. Είναι δύο δαιφορετικές απαιτήσεις. Είναι και οι δύο επιθετικές ομάδες. Ο Άγιαξ έχει κερδίσει πολλά πράγματα στη χώρα του. Είναι παγκοσμίως αναγνωρίσμος ως αντίπαλος λόγω του στυλ του. Έχει εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο παρελθόν είχε μεγάλους προπονητές και παίκτες. Δεν είναι εύκολο να αγοράσεις την ιστορία, τη γράφεις.

Η Μπράιτον είναι μια πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετικό στιλ παιχνιδιού και με έναν προπονητή που γράφει κάτι πολύ σημαντικό. Με επενδύσεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές που κάνει ο Άγιαξ και ο Άγιαξ πολύ μεγαλύτερες από εμάς. Αυτές είναι οι διαφορές. Στο ποδόσφαιρο παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα. Εκείνη τη στιγμή δεν μετράει το παρελθόν, αλλά το παρόν. Προφανώς εγώ τους σέβομαι όλους».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση