Παναθηναϊκός - Μακάμπι 81-86: Refuse to... win (vid)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 00:04 Παναθηναϊκός - Μακάμπι 81-86: Refuse to... win (vid)

Ο κάκιστος Παναθηναϊκός του α' ημιχρόνου, κατάφερε να επιστρέψει από το -15 απέναντι στη Μακάμπι, να βρεθεί σε θέση ισχύος λίγο πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας αλλά στο τέλος γνώρισε την ήττα στην παράταση με 86-81 σπαταλώντας πολλές ευκαιρίες. Ο Σλούκας μπορούσε να στείλει το ματς σε 2η παράταση αλλά είχε 2/3 βολές.

Ο Παναθηναϊκός πέταξε στα σκουπίδια ένα ολόκληρο ημίχρονο παίζοντας αποκαρδιωτικό μπάσκετ και έχασε την ευκαιρία να ψάξει κάτι καλύτερο στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Μακάμπι.

Το ματς: Παναθηναϊκός – Μακάμπι

Για ένα ακόμη ματς ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά το ματς. Ήταν αρκετά στατικός στην επίθεση, ενώ αστόχησε και σε πολλά ελεύθερα σουτ. Μετά το αρχικό 9-7 στο 3' η Μακάμπι «πάταγε» καλύτερα στο παρκέ, γύρισε σωστά την μπάλα, ενώ οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να πάρουν πράγματα «βάζοντας» τη μπάλα στον Λεσόρ. Όμως τα άσχημα ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς έφεραν την Μακάμπι να προηγείται και με +8 πόντους (12-20) λίγο πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (15-20).

Ένα διάστημα όπου η ελληνική ομάδα είχε μόλις 4/16 εντός παιδιάς (2/8 δίποντα, 2/8 τρίποντα) και 5/9 βολές ενώ η Μακάμπι σούταρε με πολύ καλύτερα ποσοστά καθώς είχε 3/8 δίποντα και 4/8 τρίποντα. Τα ίδια και... χειρότερα έγιναν τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό και στην 2η περίοδο. Κακό μπάσκετ, αστοχία και σε καμία περίπτωση φαντασία ή έστω υποφερτό μπάσκετ στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μακάμπι έφτασε να προηγείται και με 11 πόντους διαφορά (20-31 στο 17') με τους Κόλσον και Ντιμπαρτολομέο να έχουν κάνει τη (μεγαλύτερη) ζημιά στην «πράσινη» άμυνα.

8/30 σουτ στο ημίχρονο οι «πράσινοι» και +15 η Μακάμπι

Και όσο συνεχιζόταν το αντι-μπάσκετ του Παναθηναϊκού, άλλο τόσο η Μακάμπι φρόντιζε να «χτίζει» διαφορά στο σκορ κλείνοντας το ημίχρονο στο +15 (24-39). Στο β' δεκάλεπτο είχε πραγματοποιήσει επιμέρους 19-9 σ' ένα παιχνίδι με κάκιστο έως και αποκρουστικό θέαμα. Κάτι που αποτυπώθηκε και στη γλώσσα των αριθμών καθώς το «τριφύλλι» έκλεισε το πρώτο μισό του αγώνα έχοντας 8/30 σουτ (!), 6/11 βολές και 8 ασίστ για 8 λάθη.

Συγκεκριμένα στην 2η περίοδο ο Παναθηναϊκός σούταρε με 2/9 δίποντα και 0/5 τρίποντα ενώ η Μακάμπι είχε αντίστοιχα 4/10 δίποντα και 3/5 τρίποντα και μόλις 6 λάθη για τις 11 ασίστ που είχαν μοιράσει οι παίκτες του Όντεντ Κάτας, οι 8 εκ των οποίων δια χειρός Λορέντζο Μπράουν.

Η αποβολή του Αταμάν «ξύπνησε» ΟΑΚΑ και... Μήτογλου

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ξεκινήσει καλά το παιχνίδι επιθετικά στην 3η περίοδο. Και μάλιστα πέτυχε περισσότερους πόντους (25) απ' ότι σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Παρόλα αυτά όσους πόντους σημείωνε στην επίθεση τους... δεχόταν στην άμυνα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πλησιάσει τη Μακάμπι στο σκορ. Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο παίκτης που έδωσε την πνοή που χρειαζόταν η ομάδα του τη δεδομένη χρονική στιγμή, ενώ η αποβολή του Αταμάν με δεύτερη τεχνική ποινή για έντονη διαμαρτυρία αφύπνισε τους παίκτες και την εξέδρα! Οι «πράσινοι» μείωσαν στους πέντε πόντους (44-49) στο 28' αλλά το δεκάλεπτο έκλεισε στο -7 (49-57).

Μάλιστα η διαφορά επέστρεψε ξανά σε απόσταση δύο κατοχών (52-57 στο 31') αλλά δεν δόθηκε μεγαλύτερη συνέχεια γιατί με ένα 5-0 η Μακάμπι έφερε ξανά τον δείκτη του σκορ σε διψήφια επίπεδα (52-62) ένα λεπτό αργότερα. Μπορεί το ΟΑΚΑ να «πάγωσε» σ' εκείνο το χρονικό σημείο, αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική διότι ο Παναθηναϊκός δεν άφησε το -10 να τον καταβάλλει και με 7-0 σερί μείωσε σε 59-62 στο 33' ενώ μείωσε και στο καλάθι (62-64) στα μέσα της τελευταίας περιόδου.

Με Αντετοκούνμπο και Βιλντόζα

Μάλιστα είχε τις ευκαιρίες για να περάσει και μπροστά στο σκορ, αλλά το ελεύθερο τρίποντο του Γκριγκόνις για το 65-64 δεν βρήκε στόχο. Παρόλα αυτά το προβάδισμα ήρθε λίγο αργότερα με 67-66 στο 37' με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να ήταν ο παίκτης-κλειδί και στις δύο πλευρές του παρκέ. Μάλιστα οι «πράσινοι» είχαν τη δυνατότητα και για το +4 αλλά ο -κατα τα άλλα εξαιρετικός και σημαντικός παράγοντας στην 4η περίοδο- Βιλντόζα αστόχησε σε τρίποντο. Έκτοτε το ματς έγινε πραγματικό θρίλερ.

Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο, ο Μήτογλου με 1/2 βολές έφερε τον Παναθηναϊκό στο +2 (72-70) στα 5'' στη συνέχεια ο Σόρκιν πήγε στη γραμμή, αστόχησε σε 2 βολές, αλλά ο Νίμπο με φόλοου από το πουθενά έφερε και πάλι το ματς στα ίσια (72-72) στα 4.8''. Η τελευταία επίθεση ανήκε στον Παναθηναϊκό αλλά ο Βιλντόζα δεν βρήκε στόχο και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι 2/3 βολές του Σλούκα στην παράταση

Η Μακάμπι προηγήθηκε με 73-78 στην παράταση έχοντας ξεκινήσει με επιμέρους σκορ 1-6 και έκτοτε πήρε ολοκληρωτικά το μομέντουμ του αγώνα. Είχε τις ευκαιρίες ωστόσο τις σπατάλησε με αποτέλεσμα να γνωρίσει και την 3η του ήττα ύστερα από τέσσερα ματς στην Euroleague. Στο τέλος και του έξτρα πενταλέπτου οι «πράσινοι» μείωσαν στον πόντο στα 14'' (79-80), ο Μπλατ με 2/2 βολές έγραψε το 79-82 και ο Σλούκας στα 6'' κέρδισε τρεις βολές ωστόσο δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει καθώς είχε 2/3 από τα 4.5 μέτρα.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 24-39, 49-57, 72-72 (κ.α.), 81-86 (παρ.)

Πηγή: Gazzetta

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση