ΑΕΚ - Μαρσέιγ 0-2: No goal, no party! (vids)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 00:15 ΑΕΚ - Μαρσέιγ 0-2: No goal, no party! (vids)

Ενωσίτες και Μασσαλοί δημιούργησαν γιορτινή ατμόσφαιρα εκτός γηπέδου και στις εξέδρες, όμως μέσα στον αγωνιστικό χώρο η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει μέρος σε αυτή αφού έχασε πολλές ευκαιρίες, δεν βρήκε γκολ και ηττήθηκε με 2-0 από τη Μαρσέιγ. Ζόρισε πλέον για την Ένωση η υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Mπέμπα και Σαρ τα τέρματα των νικητών!

Ένα γκολ του Μπεμπά στο 25' και άλλο ένα του Σαρ στις καθυστερήσεις (93') οδήγησαν τη Μαρσέιγ να φύγει νικηφόρα από τη Νέα Φιλαδέλφεια, με την ΑΕΚ να μένει στην 3η θέση, συνεχίζοντας φυσικά να έχει ελπίδες για την ευρωπαϊκή της συνέχεια έστω και στο Conference League. Η Ένωση ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος, αλλά από τη στιγμή που σπατάλησε ξανά ευκαιρίες και δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, είδε τη γαλλική ομάδα να σφραγίζει το τρίποντο στις καθυστερήσεις χτυπώντας στην κόντρα. Όμορφη ατμόσφαιρα στις εξέδρες της OPAP Arena με τους αδελφοποιημένους οπαδούς της ΑΕΚ και της Μαρσέιγ να προσφέρουν ωραίες εικόνες τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

 

ΑΕΚ – Μαρσέιγ: Έτσι ξεκίνησαν

Η θέση στην οποία θα ξεκινούσε ο Πινέδα θα καθόριζε πράγματα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ με τον Μεξικανό μέσο να ξεκινάει στον άξονα μαζί με τον Σιμάνσκι, με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Άμραμπατ δεξιά. Ο Λιβάι Γκαρσία επέστρεψε στο αρχικό σχήμα στην κορυφή της επίθεσης, με τον Ματίας Αλμέιδα να επιλέγει τον Μάνταλο στη θέση πίσω από τον φορ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Στα μετόπισθεν, όπως αναμενόταν, ο Αθανασιάδης ήταν στην εστία, με τους Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και Σιντιμπέ να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Ο Τζενάρο Γκατούζο ξεκίνησε τη Μαρσέιγ με τον Λόπεθ στο τέρμα, τους Λόντι, Μπαλέρντι, Μπεμπά και Κλος τετράδα στην άμυνα, τους Κοντογκμπιά και Βερετού στον άξονα, με τον Αρίτ μπροστά τους, στα φτερά τους Κορέα και Εντιαγέ και τον Βιτίνια στην κορυφή της επίθεσης.

Ένα λάθος της ΑΕΚ σε στατική φάση έδωσε το προβάδισμα στη Μαρσέιγ

Το πρώτο μέρος δεν είχε σπουδαίο ρυθμό, με την ΑΕΚ και τη Μαρσέιγ να πιέζουν ψηλά και τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά στις διεκδικήσεις. Αυτό είχε ως συνέπεια να μην υπάρχουν αρκετές μεγάλες στιγμές, με τη Μαρσέιγ να απειλεί πρώτη στο 16' με το σουτ του Κοντογκμπιά που πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Ένα λάθος, όμως, σε στατική φάση θα πλήγωνε την ΑΕΚ στο 25'. Ο Κλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αθανασιάδης έκανε κακή έξοδο, ο Χατζισαφί έχασε το μαρκάρισμα του Μπεμπά και ο στόπερ της Μαρσέιγ με κεφαλιά βρήκε δίχτυα για το 0-1.

Μεσοεπιθετικά η ΑΕΚ αδυνατούσε πάντως να δημιουργήσει καλές στιγμές. Δύο κεφαλιές από Μουκουντί και Σιμάνσκι στο 30' και στο 31' δεν ανησύχησαν τον Λόπεθ, με τη Μαρσέιγ να απειλεί ξανά από στατική φάση δύο λεπτά αργότερα, πάλι με τον Μπεμπά, αλλά ο Αθανασιάδης ήταν σε ετοιμότητα αποκρούοντας. Η Ένωση προσπαθούσε να δημιουργήσει προβλήματα στους Μαρσεγιέζους συνεχίζοντας την πίεση ψηλά, ωστόσο ήταν φανερό ότι οι κιτρινόμαυροι χρειάζονταν καλύτερες επιλογές στην τελική τρίτη.

Η ΑΕΚ έχανε τις ευκαιρίες και η Μαρσέιγ σφράγισε το διπλό στο φινάλε

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και ήταν κρίμα που δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά στο 51' με την απίθανη ευκαιρία του Λιβάι, όταν μετά από σέντρα του Άμραμπατ ο φορ της Ένωσης με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή σημάδεψε πάνω στον Λόπεθ που απέκρουσε, με τον τερματοφύλακα της Μαρσέιγ να έχει απάντηση και στο 55' σε σουτ του Γκατσίνοβιτς πλάγια μέσα από την περιοχή.

Η Ένωση συνέχιζε να πιέζει πνίγοντας σε εκείνο το χρονικό σημείο της Μαρσέιγ, η οποία ωστόσο στο 62' έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, αλλά ο Αθανασιάδης με εξαιρετική επέμβαση με το ένα χέρι σταμάτησε την προβολή του Βιτίνια. Ο Αλμέιδα προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές με τους Τσούμπερ, Αραούχο και Πόνσε να μπαίνουν αντί των Γκατσίνοβιτς, Πινέδα και Λιβάι Γκαρσία.

Μια τρομερή μπαλιά του Μάνταλου στο 69' στον Άμραμπατ δεν έβγαλε τελική με τον Μπεμπά να κόβει το σουτ και την ΑΕΚ να συνεχίζει να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Η Μαρσέιγ άγγιξε το δεύτερο γκολ πάντως ξανά στο 80' με το πλασέ του Βιτίνια να «γλύφει» το κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη χάνοντας μια τεράστια ευκαιρία να τελειώσει το ματς.

Η ΑΕΚ έκλεισε τη Μαρσέιγ στα καρέ της στα τελευταία λεπτά. Ο Λόπεθ είπε όχι στην κεφαλιά του Τσούμπερ στο 89' ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σε μια φάση διαρκείας πάνω στη γραμμή κόπηκε η κεφαλιά του Βίντα! Κι αφού σε τόσες βάσεις δεν ήρθε η ισοφάριση, η Μαρσέιγ τελείωσε το παιχνίδι στο 93' με τον Βιτίνια να φεύγει στην αντεπίθεση μετά από κλέψιμο πάνω στον Γαλανόπουλο και να πασάρει στον Σαρ, ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το τελικό 0-2.

MVP: Ο Μπεμπά. Πολύ σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα, έκοψε απειλητικές καταστάσεις, ενώ ήταν εκείνος που απειλούσε σε στατικές φάσεις, ανοίγοντας το σκορ για τη Μαρσέιγ.

Στο ύψος τους: Ο Κοντογκμπιά έκανε ένα αρχοντικό παιχνίδι στον άξονα της μεσαίας γραμμής για τη Μαρσέιγ. Από πλευράς ΑΕΚ καλό ματς έκανε ο Μάνταλος που πέρασε αρκετές μπαλιές, αλλά αυτό δεν έφτανε για την Ένωση.

Αδύναμος κρίκος: Η ΑΕΚ δεν πήρε τίποτα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι από Γκατσίνοβιτς και Πινέδα και σωστά αντικαταστάθηκαν από τον Αλμέιδα.

Η γκάφα: Την έκαναν Αθανασιάδης και Χατζισαφί στο γκολ του Μπεμπά. Κακή έξοδο ο πρώτος, έχασε το μαρκάρισμα ο δεύτερος.

Το στραγάλι: Ο Σουηδός Νίμπεργκ δεν είχε την πάρα πολύ δύσκολη φάση. Εκνεύριζε πάντως με τα σφυρίγματά του, με τους παίκτες της ΑΕΚ να φωνάζουν και για την πτώση του Πινέδα από σπρώξιμο μέσα στην περιοχή στις αρχές του δευτέρου μέρους.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ πληγώθηκε από μια στατική φάση στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο δεν αξιοποίησε ξανά τις ευκαιρίες της και από τη στιγμή που δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, με τους κιτρινόμαυρους μπροστά, οι Φωκαείς χτύπησαν στην κόντρα και κλείδωσαν το διπλό. Η ΑΕΚ παρόλα αυτά παραμένει δυνατά στο κόλπο ώστε να έχει ευρωπαϊκή συνέχεια έστω και στο Conference League, ούσα στην 3η πλέον θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τη δεύτερη Μπράιτον και δύο περισσότερους από τον τέταρτο Άγιαξ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (81' Γαλανόπουλος), Πινέδα (63' Αραούχο), Γκατσίνοβιτς (63' Τσούμπερ), Άμραμπατ (76' Ελίασον), Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία (63' Πόνσε)

Μαρσέιγ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόπεθ, Λόντι, Μπαλέρντι, Μπεμπά, Κλος (95' Ναντίρ), Κοντογκμπιά, Βερετού (95' Ζιγκό), Αρίτ (95' Σόγκιο), Εντιαγέ (86' Μουρίγιο), Κορέα (59' Σαρ), Βιτίνια

Πηγή: Gazzetta

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση