Ευαγγελία Πλατανιώτη: Η 29χρονη που «χάρισε» στην Ελλάδα το πρώτο παγκόσμιο χρυσό στην καλλιτεχνική κολύμβηση

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024 17:55 Ευαγγελία Πλατανιώτη: Η 29χρονη που «χάρισε» στην Ελλάδα το πρώτο παγκόσμιο χρυσό στην καλλιτεχνική κολύμβηση Φωτογραφία: AP

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε το Σάββατο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στη Ντόχα, στο τεχνικό σόλο.

Η 29χρονη (γεννημένη 9 Αυγούστου του 1994), με καταγωγή από τη Ναύπακτο και με σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, φαινόταν πως κάποια στιγμή θα κατακτούσε το πολυπόθητο παγκόσμιο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα της, καθώς το 2022, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια, στο τεχνικό σόλο γυναικών και στο ελεύθερο σόλο γυναικών. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο χρυσό της Ελλάδας στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Η πορεία της Ευαγγελίας Πλατανιώτη

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 στο ζευγάρι, μαζί με την Δέσποινα Σολωμού, και τερμάτισαν στην 8η θέση. Η δεύτερη συμμετοχή της σε Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο του 2016 ως ζευγάρι με την Ευαγγελία Παπάζογλου. Τερμάτισαν στην 10η θέση. Το 2021, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Βουδαπέστη, η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο τεχνικό σόλο, και το χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο σόλο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποιοι λόγω της πανδημίας COVID-19, διεξήχθησαν το 2021, η Πλατανιώτη κατέγραψε την τρίτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρότι καθυστέρησε να μεταβεί στο Τόκιο λόγω κορωνοϊού, η Πλατανιώτη αγωνίστηκε στα προκριματικά του ντουέτου στο ελεύθερο πρόγραμμα, αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει τις προσπάθειες καθώς βρέθηκε εκ νέου θετική σε τεστ για κορωνοϊό.

Το 2022, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης, κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στο τεχνικό σόλο γυναικών και στο ελεύθερο σόλο γυναικών. Η Πλατανιώτη έχει κερδίσει επίσης ένα χρυσό, τέσσερα αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις της σειράς «World Series».

Δείτε το βίντεο:

","width":136,"height":146}},"expires":"2027-01-30T22:00:00.000Z","regionsAllowed":"GR"}

 

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση