Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 4-3: Επική ανατροπή στην παράταση και πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Μαρτίου 2024 20:33 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 4-3: Επική ανατροπή στην παράταση και πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup

Έπειτα από έναν επικό σε εξέλιξη προημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση (2-2 η κανονική διάρκεια), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Λίβερπουλ με 4-3 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του FA Cup. Οι κόκκινοι διάβολοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στον έξτρα χρόνο (2-3), ωστόσο έκαναν μία επική ανατροπή.

Το γκολ του Αμάντ Ντιαλό στις καθυστερήσεις της παράτασης ολοκλήρωσε την ανατροπή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην παράταση κόντρα στη Λίβερπουλ και της έδωσε πρόκριση θρίλερ στα ημιτελικά του FA Cup.

Η Λίβερπουλ βρέθηκε δύο φορά κοντά στο να πανηγυρίσει την πρόκριση μέσα στο Ολντ Τράφορντ, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της πήρε την μπουκιά στο τέλος, πρώτα στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση και ύστερα επικρατώντας 4-3 με ανατροπή στον εξτρά χρόνο, σκοράροντας με τον Αμάντ Ντιαλό στο 120+1′.

Δείτε τα Highlight και τα γκολ του αγώνα:

Μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ επί της Τσέλσι, ο στόχος της κατάκτησης και των τριών υπόλοιπων τίτλων που είχε θέσει η Λίβερπουλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League) δεν υφίσταται, πλέον, μετά τον αποκλεισμό της στο FA Cup.

Η Λίβερπουλ ήταν κυρίαρχη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και θα μπορούσε να πει κανείς ότι «αυτοκτόνησε» στην κανονική διάρκεια του αγώνα, όταν και θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» με την υπόθεση πρόκριση. Δεν το έκανε σπαταλώντας αρκετές ευκαιρίες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επέδειξε μεγάλη επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να δεχτεί την ισοφάριση στο 88΄ στη μοναδική επίσκεψη των γηπεδούχων στην περιοχή της.

Μάλιστα, λίγο έλειψε να το πληρώσει πολύ ακριβά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με την απίστευτη ευκαιρία που έχασε ο Μάρκους Ράσφορντ να στείλει τους «μπέμπηδες» στην τετράδα! Παρότι η ομάδα του Τεν Χαγκ προηγήθηκε στο 10΄ με τον ΜακΤομινέι, από κει και πέρα το γήπεδο… έγειρε προς την περιοχή του Ονάνα. Πριν κλείσει το ημίχρονο η Λίβερπουλ έφερε τα πάνω κάτω με τους ΜακΑλιστερ (44΄) και Σαλάχ (45΄+2), δείχνοντας ότι ήταν θέμα χρόνου να «κλειδώσει» τη νίκη-πρόκριση.

Δεν το έκανε, έχασε σημαντικές ευκαιρίες, είχε δοκάρι με τον Έλιοτ μετά την ισοφάριση από τον Άντονι στο 88΄, την πρώτη φορά στο β΄ μέρος που οι «κόκκινοι διάβολοι» βρέθηκαν με αξιώσεις στην περιοχή του Κέλεχερ. Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο Ελιοτ με αρκετή δόση τύχης στο 105΄ (μετά το σουτ που επιχείρησε η μπάλα βρήκε στο πόδι του Έρικσεν, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Ονάνα) «έγραψε» το 3-2.

Ο προημιτελικός, όμως, δεν είχε τελειώσει. Από ένα… φθηνό λάθος του Ντάργουϊν Νούνιες έξω από την περιοχή στο 112΄, ο ΜακΤόμινέι πάσαρε στον Ράσφορντ κι αυτή την φορά ο Άγγλος διεθνής επιθετικός σημάδεψε σωστά (3-3). Ακολούθησε η τεράστια ευκαιρία του ΜακΤομινέι στο 116΄ (αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Κέλεχερ) και στο 120΄ και πάλι από το τραγικό λάθος του Ελιοτ, ο 20χρονος Ντιαλό, που είχε περάσει ως αλλαγή, πλάσαρε τον Κέλεχερ και με το τελικό 4-3 έστειλε τους συμπαίκτες του και τον κόσμο στον… έβδομο ουρανό και τους φιλοξενούμενους… στα σπίτια τους.

Με τους «reds» αγωνίστηκε ως αλλαγή ο Κώστας Τσιμίκας, μπαίνοντας στο 101′ στη θέση του Γκόμες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ονανά, Γουάν-Μπισάκα (71′ Μαγκουάιρ), Βαράν (85′ Ντιαλό), Λίντελεφ (106′ Μάουντ), Νταλότ, Μακτομινέι, Μέινου (80′ Έρικσεν), Γκαρνάτσο, Φερνάντες, Ράσφορντ, Χόιλουντ (71′ Άντονι).
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Γκόμεζ (101′ Τσιμίκας), Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (76′ Μπράντλεϊ), Μακ Άλιστερ, Έντο, Σομποσλάι (71′ Έλιοτ), Σαλάχ (76′ Χάκπο), Νούνιες, Ντίας (114′ Κλαρκ).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση