Ο Παναθηναϊκός δεν «μασάει» από απουσίες! «Προσκύνησε» και η Μακάμπι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 23:36 Ο Παναθηναϊκός δεν «μασάει» από απουσίες! «Προσκύνησε» και η Μακάμπι

Αγωνίστηκε χωρίς τον φετινό του ηγέτη, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε άλλους”πρωταγωνιστές” και έφτασε -εύκολα τελικά- στη νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 86-74.

Έχοντας σε μεγάλη βραδιά τους Γκιστ (15 π.), Παππά (14 π.), Σίνγκλετον (14 π.) και Λεκαβίτσιους (13 π.), και βοήθεια από τον Ντένμον σε κρίσιμο σημείο (9 π.) το “τριφύλλι” ανέβηκε στο 9-4 και την Πέμπτη θα πάει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα.

Κόουλ με 14 πόντους, Τζάκσον ε 13 και Τάιους με 12 προσπάθησαν να κάνουν τη.. ζημιά στην ομάδα του Πασκουάλ, που δέχθηκε 20 πόντους στον αιφνηδιασμό.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε τις.. δημιουργίες του Νικ Καλάθη, αλλά αυτό δεν φάνηκε, αφού μοιράστηκαν 17 ασίστ, ενώ έγιναν μόνο 9 λάθη.

Πριν από το τζάμπολ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τάσσου Στεφάνου, ενώ νωρίτερα είχε προβληθεί στο matrix βίντεο από την πολύχρονη δράση του στον σύλλογο. Μάλιστα, τοποθετήθηκε και μια ανθοδέσμη στη θέση που συνήθως καθόταν.

 

Το παιχνίδι…

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο ματς ήταν πολύ καλό και.. βασίστηκε στην ηγετική εμφάνιση των Λεκαβίτσιους και Σίνγκλετον, που πέτυχαν τους 13 πρώτους πόντους του “τριφυλλιού (13-6). Το “τριφύλλι” όμως.. μπλόκαρε για κάποια λεπτά, η Μακάμπι όμως έκανε την “αντεπίθεση” της με τους Τάιους και Κόουλ και κατάφερε να κάνει το 18-18, 2′ πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Οι “πράσινοι” πάντως βρήκαν λύσεις στην επίθεση, ο Λεκαβίτσιους έφτασε τους 11 π. και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 25-21 με το buzzer beater λέι απ του Παππά!

Λίγο πριν γίνει αλλαγή στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου (αγωνίστηκε για 12 σερί), ο Γκιστ πρόλαβε να φτάσει τους 11 πόντους! Η Μακάμπι όμως είχε πολύ καλό ποσοστό από το τρίποντο (4/8), ενώ η είσοδος του Παραχούσκι της έδωσε δύναμη μέσα στη ρακέτα (σ.σ. ο Βουγιούκας δυσκολεύτηκε απέναντι του). Ο Ρίβερς πήρε το.. όπλο του από το τρίποντο, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν στο -1 (42-41) με πρωταγωνιστή τον Κόουλ (13 π.). Τελικά, οι πόντοι των Γκιστ και Λεκαβίτσιους (έφτασαν και οι δυο τους 13) αλλά και το 3ο τρίποντο του Ρίβερς έφεραν τη διαφορά στο + 6 του ημιχρόνου (49-43).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση