Predator: Κατασχέθηκαν υπολογιστές, κινητά και έγγραφα μετά την αιφνιδιαστική έφοδο σε σπίτια και εταιρείες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 15:03 Predator: Κατασχέθηκαν υπολογιστές, κινητά και έγγραφα μετά την αιφνιδιαστική έφοδο σε σπίτια και εταιρείες

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε χθες εφόδους σε συνολικά 6 εταιρείες και 4 σπίτια για την υπόθεση με το παράνομο λογισμικό predator. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Τα σπίτια συνδέονται με τους Γιάννη Λαβράνο και Φέλιξ Μπίτσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, κατασχέθηκαν υπολογιστές, κινητά, χαρτιά και οικονομικά έγγραφα. Τα έγγραφα θα παραδοθούν στην εισαγγελία, ενώ οι υπολογιστές και λοιπές συσκευές, θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για επεξεργασία.

Στις έξι εταιρείες που έγιναν έφοδοι περιλαμβάνονται η Intellexa και η Krikel. Στις υπόλοιπες, οι έφοδοι έγιναν είτε διότι έχουν κοινή έδρα με τις επίμαχες δυο εταιρείες, είτε διότι στη μετοχική τους σύνθεση εντοπίστηκαν ίδια πρόσωπα. Οι έφοδοι έγιναν από αξιωματικούς της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με εισαγγελική εντολή, σε γραφεία και σπίτια στελεχών των εν λόγω εταιριών. Υπενθυμίζεται πως η Εισαγγελία υπέβαλε αίτημα στην ΕΥΠ να επιβεβαιώσει ή όχι την παρακολούθηση πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και άλλων που αναφέρονται σε δημοσιεύματα του Τύπου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση