Ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες στη Λέσβο: Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 13:57 Ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες στη Λέσβο: Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Λέσβο. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ έχουν διασωθεί ήδη 16 άτομα.

Βίντεο από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών στη Λέσβο έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό.

Από το πρωί της Τρίτης, η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, έπειτα από ναυάγιο στην περιοχή "Προβοσκίδα" που βρίσκεται ανατολικά του νησιού.

4 νεκροί - 16 διασωθέντες

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 16 άτομα, ενώ έχουν ανασυρθεί τέσσερις σοροί.

Οι μετανάστες βρίσκονταν σε φουσκωτή λέμβο η οποία έπεσε σε βράχια, ενώ κατά δήλωση τους, σε αυτή επέβαιναν περίπου 41 άτομα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωσίβιο.

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης εξετάστηκαν από τους γιατρούς ήδη 10 άτομα τα οποία είναι καλά στην υγεία τους, ενώ σε κάποιους αντιμετωπίστηκαν τα συμπτώματα υποθερμίας που παρουσίασαν.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι πολύ δύσκολες, επικρατεί παγετός με ανέμους 6 μποφόρ και τοπικά με ριπές μέχρι και 8 μποφόρ. Ήδη, πέντε από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν με συμπτώματα υποθερμίας στο νοσοκομείο.

Στην έρευνα συμμετέχουν ένα Super Puma, δύο περιπολικά του Λιμενικού και ένα πλοίο ανοικτής θαλασσής, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται έρευνες και από ξηράς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση