«Νίκο φίλε μου» - Θερμή υποδοχή Μπλίνκεν από τον Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 09:16 «Νίκο φίλε μου» - Θερμή υποδοχή Μπλίνκεν από τον Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών

Την έναρξη του 4ου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος-ΗΠΑ κήρυξαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ, Νίκος Δένδιας και Άντονι Μπλίνκεν, σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Νίκος Δένδιας και Άντονι Μπλίνκεν είχαν μια θερμή χειραψία στην είσοδο του υπ. Εξωτερικών. Μάλιστα ο Άντονι Μπλίνκεν στην σύσκεψη στο υπουργείο, ξεκίνησε να μιλά λέγοντας «Νίκο φίλε μου».

Υπενθυμίζεται ότι ο 3ος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου, Ελλάδας-ΗΠΑ είχε λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο του 2021.

Οι τομείς συνεργασίας που καλύπτει ο Στρατηγικός Διάλογος είναι: Περιφερειακά Ζητήματα, ‘Αμυνα και Ασφάλεια, Επιβολή του Νόμου και Αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας, Ανθρωπιστικές προκλήσεις και Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση Καταστροφών, Εμπόριο και Επενδύσεις, Ενέργεια και Περιβάλλον, Δεσμοί μεταξύ των δύο λαών.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει αναλυτικά τον Άντονι Μπλίνκεν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

",

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση