Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Παραιτήθηκαν οι πρόεδροι ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ μετά την τραγωδία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 21:47 Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Παραιτήθηκαν οι πρόεδροι ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ μετά την τραγωδία

Πρόκειται για τον Σπύρο Πατέρα και τον Χρήστο Βίνη που παραιτήθηκαν από την προεδρία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ αντίστοιχα.

Όπως γνωστοποίησε το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, εκτός από τον Κώστα Καραμανλή παραιτήθηκαν και οι πρόεδροι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ.

 

Πρόκειται για τον Σπύρο Πατέρα και τον Χρήστο Βίνη, αντίστοιχα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει ότι ζήτησε από τον μεταβατικό υπουργό Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη "να προχωρήσει γρήγορα στη σύσταση ανεξάρτητης και υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος".

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η στάση του κ. Καραμανλή που παραιτήθηκε από υπουργός Μεταφορών τον τιμά, καθώς και ότι όπως όλα δείχνουν "το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος".

Επεισόδια στα γραφεία της Hellenic Train

Στο μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν περίπου στις 19:00 το απόγευμα, μπροστά από τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού, μεταξύ διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, και αστυνομικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ομάδα διαδηλωτών έσπασαν τζάμια στα γραφεία της εταιρείας, ενώ στην συνέχεια πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Στην συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, που ήταν περίπου 1000 άτομα, κατά τις ίδιες πηγές, πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα, όπου και εκεί σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν ξανά στην χρήση χημικών.

Επεισόδια
Επεισόδια

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, πλέον έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου, καθώς άνοιξαν οι δρόμοι που είχαν κλείσει λόγω της πορείας.

πηγή: thetoc.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση