Δημοσκόπηση Pulse: Στο 4% η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Φταίνε όλες οι κυβερνήσεις για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 22:55 Δημοσκόπηση Pulse: Στο 4% η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Φταίνε όλες οι κυβερνήσεις για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους

Μια ακόμη δημοσκόπηση μετά την τραγωδία στα Τέμπη έρχεται στο φως με όσους ρωτήθηκαν να αποδίδουν την ευθύνη διαχρονικά στις κυβερνήσεις, ενώ στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με τέσσερις μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ αποτυπώνεται η οργή των πολιτών για τα όσα συνέβησαν, αλλά και τα όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται (με αναγωγή επί των εγκύρων) με 4 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα η ΝΔ είναι πρώτη με ποσοστό 30%, έναντι 26% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ με 10%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4, το ΜεΡΑ25 με 3,5%, η Εθνική Δημιουργία με 1%, το Εθνικό Κόμμα Ελληνες με 3,5%, ενώ στο 13% βρίσκεται το ποσοστό των αναποφάσιστων. 

Οι πολίτες εξακολουθούν να προτιμούν, σε ποσοστό 37% μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ  ή με βασικό κορμό τη ΝΔ (ποσοστά 27% και 10%, αντίστοιχα). Αντίστοιχα, το 30% των πολιτών προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστά 14% και 16%, αντίστοιχα). Μόλις των 6% θα προτιμούσε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού (με συμμετοχή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλων). 

Το 51% των πολιτών που ερωτήθηκαν στη δημοσκόπηση πιστεύουν ότι η πολιτική ευθύνη για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους βαρύνει διαχρονικά τις ελληνικές κυβερνήσεις. Ειδικότερα, στην ερώτηση ποια κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση των σιδηροδρόμων, το 28% απαντά η ΝΔ, το 4% η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 12% απαντά και η δύο. Το 5% επιλέγει το «δεν ξέρω/δεν απαντώ». 

Οσον αφορά στον καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27, ενώ η απάντηση κανένας από τους δύο 34%. 

Στη ερώτηση αν θα πάνε να ψηφίσουν, το 91% απάντησε ΝΑΙ (14%) και ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ (77%).

Δείτε ΕΔΩ όλη τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση