Λήξη συναγερμού μετά τη σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Χίο - Επέστρεψε στην Τουρκία το ΑΝΤ, στη Μάλτα το Potentia

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 13:24 Λήξη συναγερμού μετά τη σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Χίο - Επέστρεψε στην Τουρκία το ΑΝΤ, στη Μάλτα το Potentia

Έληξε ο συναγερμός στο Λιμενικό μετά τη σύγκρουση φορτηγών πλοίων στα ανοιχτά της Χίου το μεσημέρι της Παρασκευής (02.06.2023).

Το πλοίο «ΑΝΤ» σημαίας Βανουάτου, στο οποίο επέβαιναν 13 Τούρκοι, κινήθηκε προς το λιμάνι της Σμύρνης, συνοδεία περιπολικών σκαφών του Λιμενικού, σήμερα (03.06.2023) τα ξημερώματα, ενώ το πλοίο «Potentia» σημαίας Σιγκαπούρης συνέχισε την πορεία του με προορισμό τη Μάλτα.

Υπενθυμίζουμε ότι το πλοίο «ΑΝΤ» υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές στη μέση του κύτους του και κατέβηκε διασώστης του Λιμενικού από το δεύτερο ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του πληρώματος και την ανάγκη τυχόν παροχής βοήθειας.

Ο πλοίαρχος του πλοίου αρνήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια όταν του επισημάνθηκε από Ελληνα διασώστη ότι βρίσκεται σε ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης και ότι αν χρειάζεται βοήθεια αυτή θα πρέπει να την αιτηθεί από τις ελληνικές αρχές. Το ίδιο είχε επισημάνει στον πλοίαρχο του ΑΝΤ και ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση