Εκλογές 2023: Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Κυριακός Μητσοτάκης- Το σχόλιο για την απλή αναλογική

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 11:28 Εκλογές 2023: Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Κυριακός Μητσοτάκης- Το σχόλιο για την απλή αναλογική

«Η δημοκρατία μας είναι πολύ ώριμη για να μπορέσει να διαχειριστεί τις όποιες πρόσκαιρες αναταράξεις.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε πριν από λίγο εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές εκλογές 2023.

«Είναι για μένα ξεχωριστή τιμή να αναλαμβάνω αυτή την εντολή να σχηματίσω μία κυβέρνηση με ορίζοντα 4ετίας. Χρειάστηκαν δυστυχώς 2 εκλογικές αναμετρήσεις για να προκύψει τελικά αυτό το αποτέλεσμα. Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη που εναποθέτουν οι Έλληνες, Έχω δεσμευθεί για μεγάλες αλλαγές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Έχουμε ισχυρή εντολή και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα προχωρήσω άμεσα στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης σκληρής δουλειάς, που θα ορκιστεί από αύριο ώστε να πιάσει δουλειά» είπε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε ότι «Το εκλογικό αποτέλεσμα επιφύλαξε και ορισμένες εκπλήξεις με 8 κομματική Βουλή. Η δημοκρατία μας είναι πολύ ώριμη για να μπορέσει να διαχειριστεί τις όποιες πρόσκαιρες αναταράξεις. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής. Αν είχε ισχύει σήμερα η βουλή θα ήταν 5 κομματική. Οι Έλληνες ψήφισαν και έχουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, Ξεκινά ένας κύκλος σκληρής δουλειάς» σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13:00 αναμένεται να ορκιστεί νέος πρωθυπουργός από την Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση