ΣΥΡΙΖΑ: Στο «φουλ» οι επαφές για το νέο πρόεδρο - Οι προεδρικοί, οι «ΠΑΣΟΚογενείς» και η επικοινωνία Τσακαλώτου - Αχτσιόγλου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 09:10 ΣΥΡΙΖΑ: Στο «φουλ» οι επαφές για το νέο πρόεδρο - Οι προεδρικοί, οι «ΠΑΣΟΚογενείς» και η επικοινωνία Τσακαλώτου - Αχτσιόγλου

Παρασκηνιακά συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επαφές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταλήξουν στις υποψηφιότητες που θα κατατεθούν στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στις 15 και 16 Ιουλίου για τον διάδοχο του Αλέξη Τσίππρα.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται κάτω από την «Ομπρέλα» εμφανίζεται πιο έτοιμη να καταθέσει τις προτάσεις της, καθώς καθημερινά τα μέλη της συνεδριάζουν είτε δια ζώσης είτε μέσω zoom.

Όπως έλεγαν στο newsit.gr κορυφαία στελέχη της «Ομπρέλας» , η εσωκομματική αντιπολίτευση έχει καταλήξει ότι θα προτείνει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρώην υπουργός ΟΙκονομικών εμφανίζεται να αποδέχεται την πρόταση αυτή.

Πρόσθεταν ωστόσο ότι εάν υπάρξει κάποια άλλη πρόταση, για παράδειγμα η Εφη Αχτσιόγλου ή ο Αλέξης Χαρίτσης, είναι διατεθειμένη να την συζητήσουν.

Η επικοινωνία Τσακαλώτου – Αχτσιόγλου

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε μάλιστα επικοινωνία με την Έφη Αχτσιόγλου προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις της. Για το εάν δηλαδή σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα ή για διάφορους λόγους επιθυμεί να μείνει εκτός αυτής της διαδικασίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι μέχρι και αυτή την στιγμή η Εφη Αχτσιόγλου το σκέπτεται αν και όλα δείχνουν ότι κινείται προς θετική κατεύθυνση .

Συνομιλητές της πρώην υπουργού σημείωναν πάντως ότι η πρώην υπουργός Εργασίας θα επιθυμούσε να είναι υποψήφια όλων των τάσεων και των ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς μόνο έτσι θα μπορούσε να επιτευχθεί εσωτερική ειρήνη στο κόμμα.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι από την πρώην προεδρική ομάδα δεν υπάρχει ιδιαίτερη διάθεση για να στηριχτεί η υποψηφιότητα της, καθώς όπως λένε «όλο το τελευταίο διάστημα έχει κάνει προσπάθειες να ταυτιστεί απόλυτα με την ομάδα των “53” δηλαδή με την εσωκομματική αντιπολίτευσης».

Ώρα με την ώρα πάντως γίνεται ξεκάθαρο ότι εάν κατέβει η Έφη Αχτσιόγλου δεν θα κατέβει ο Αλέξης Χαρίτσης ή το αντίθετο. Δηλαδή αυτά τα δύο πρόσωπα είναι απόλυτα συνδεδεμένα μεταξύ τους ενώ βρίσκονται σε στενή επικοινωνία.

Από την άλλη, η πλευρά των πρώην προεδρικών βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση καθώς εμφανίζεται να μην διαθέτει μεγάλο πάγκο στελεχών τα οποία θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος. Οι περιγραφές πάντως που γίνονται από την πλευρά των στελεχών αυτής της τάσης δείχνουν την Ρένα Δούρου.

Η πρώην περιφερειάρχης είναι γέννημα θρέμμα του ΣΥΡΙΖΑ , ξέρει ανθρώπους και μηχανισμούς και σε ένα βαθμό εκπροσωπεί την ομάδα που στο παρελθόν βρέθηκε δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα. Στο προηγούμενο συνέδριο είχε εκλεγεί δεύτερη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ . Κάποιοι ωστόσο από τους συντρόφους της, της χρεώνουν έπαρση γεγονός που δεν την κάνει συμπαθή στην μεγάλη βάση του ΣΥΡΙΖΑ .

Οι «Πασοκογενείς»

Φυσικά μένει και η ομάδα των «Πασοκογενών» οι οποίοι εμφανίζονται να μην έχουν αποφασίσει ακόμα πως θα σταθούν απέναντι στην εκλογή του νέου προέδρου. Εάν δηλαδή θα στηρίξουν την Ρένα Δούρου ή θα προσανατολιστούν στην περίπτωση Τεμπονέρα .

Χθες πάντως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την προεδρική ομάδα δεν έκρυβαν την οργή τους για τα όσα είπε ο Χρήστος Σπίρτζης στον Νίκο Ευαγγελάτο όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνώριζε ότι η αγορά έχει πάρει ανάσα».

Σύντροφοι του από την προεδρική ομάδα αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι προφανώς ο Χρήστος Σπίρτζης έχει αποφασίσει να βρεθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας τον δικό του δρόμο και γι αυτό διαφοροποιείται από τις θέσεις των συντρόφων του.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση