Φωτιά στη Ρόδο: Ο πυροστρόβιλος που δημιουργήθηκε από τους ανέμους σε βίντεο ντοκουμέντο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023 09:01 Φωτιά στη Ρόδο: Ο πυροστρόβιλος που δημιουργήθηκε από τους ανέμους σε βίντεο ντοκουμέντο

Ο πυροστρόβιλος καταγράφεται σε βίντεο και οι εικόνες δείχνουν γιατί ξέφυγε η κατάσταση με τη φωτιά στη Ρόδο. Σε πλήρη εξέλιξη η μάχη της κατάσβεσης…

Η φωτιά στη Ρόδο ξέφυγε το μεσημέρι και χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν προς τις παραλίες. Στις 15:10 η πυρκαγιά έκαιγε στην περιοχή νότια από Λάερμα όπου προσπαθούσαν να γίνουν ζώνες με χωματουργικά και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ επιχειρούσαν και τα εναέρια μέσα, ωστόσο η φωτιά κινήθηκε εντός μιας χαράδρας και κατέβηκε νότια προς Λάρδο.

Η δασική φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη για 5η συνεχή ημέρα στο νησί της Ρόδου σήμερα «εξερράγη», εκδηλώνοντας ακραία συμπεριφορά. Χαρακτηριστικά, στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η δημιουργία πυροστροβίλου στην κορυφή ενός λόφου.

Σε αυτό το βίντεο καταγράφεται ο στροβιλισμός του αέρα που παρασύρει τις φλόγες, ενώ διακρίνονται επίσης οι φλόγες χαμηλότερα στο λόφο να κατευθύνονται προς το σημείο δημιουργίας του πυροστροβίλου.

Στην επόμενη οπτική δορυφορική εικόνα του meteo.gr αποτυπώνεται, νωρίτερα το μεσημέρι (22.07.2023, 15:20), η μεταφορά του πυκνού καπνού από τους Β/ΒΔ ανέμους, χαρακτηριστικό δείγμα της έντονης καύσης λόγω των πολύ ξηρών και θερμών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. 

Χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί και με ασφάλεια απομακρύνονται οι επισκέπτες της Ρόδου, από τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές, όπως επισημαίνει ανάρτηση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικά στην ανάρτηση αναφέρεται: « Οι επισκέπτες απομακρύνονται με ασφάλεια από τις πληγείσες περιοχές της Ρόδου. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Κατευθύνονται σε άλλα ξενοδοχεία στο νησί».  

Παράλληλα, σε δεύτερη ανάρτηση το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει: « Οι πληγείσες περιοχές αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% των συνολικών τουριστικών υποδομών της Ρόδου».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση