Φωτιά στη Ρόδο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλο το νησί

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 11:44 Φωτιά στη Ρόδο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλο το νησί (φωτο intime)

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε όλο το νησί της Ρόδου, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που εξακολουθεί να μαίνεται για 9η ημέρα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, εκτός της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, που πλήττεται από την καταστροφική φωτιά στο νησί, αποφασίστηκε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Αφάντου και Αρχαγγέλου.

Την ίδια ώρα, η μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο συνεχίζεται για 9η ημέρα, με την προσπάθεια κατάσβεσης να γίνεται σε ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες, με το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης να εστιάζεται στα χωριά Μαλώνα, Βάτι και Γεννάδι.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, το πύρινο μέτωπο πέρασε από το Γεννάδι με κατεύθυνση προς τα χωριά Λαχανιά και Μεσσαναγρό, γεγονός το οποίο έθεσε σε συναγερμό όλες τις δυνάμεις και τους εθελοντές που βρίσκονταν στην περιοχή. Ωστόσο, δεν απειλήθηκαν οικισμοί και δεν χρειάστηκε να σταλεί μήνυμα από το 112.

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, πυροσβέστες και πολλές ομάδες εθελοντών έδιναν τη μάχη στις περιοχές αυτές και κατάφεραν να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Τα μέτωπα συνεχίζουν να εστιάζονται στα ίδια χωριά, ενώ εξακολουθούν να σημειώνονται αναζωπυρώσεις σε άλλες περιοχές της Ρόδου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση