Απαλλάσσεται των καθηκόντων ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023 00:11 Απαλλάσσεται των καθηκόντων ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ

Απαλλάσσεται των καθηκόντων του μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης, μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην αποθήκη πυρομαχικών από τη φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Αγχίαλο.

Σκοπός της ΕΔΕ είναι να διαπιστωθεί αν είχαν δημιουργηθεί οι απαιτούμενες ζώνες πυροπροστασίας και αν ο χώρος στην ευρύτερη περιοχή των εγκαταστάσεων της 111 ΠΜ είχε καθαριστεί. Διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης είναι ο Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Νικολαΐδης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 31 Μαρτίου του 2023.

Με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΑ, ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση Νέας Αγχιάλου, απαλλάσσεται των καθηκόντων της διοίκησης της μέχρι την ολοκλήρωση της κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης, που έχει διαταχθεί για τα αίτια και τις συνθήκες σχετικά με τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών, στην περιοχή Καράμπα του νομού Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο διοικητής μετατίθεται στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Προσωρινά καθήκοντα Διοίκησης αναλαμβάνει ο υποδιοικητής της 111 ΠΜ.

Σύμφωνα με πηγές από το ΓΕΑ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποτίμησης της καταστροφής των πυρομαχικών από τις εκρήξεις της Πέμπτης (27.07.2023) και αναμένεται σχετική ανακοίνωση.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση