Η Αλβανία παραπέμπει σε δίκη τον Φρέντι Μπελέρη - «Παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας» λένε διπλωματικές πηγές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 20:25 Η Αλβανία παραπέμπει σε δίκη τον Φρέντι Μπελέρη - «Παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας» λένε διπλωματικές πηγές

«Παραβιάζεται το δικαίωμα της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο της αθωότητας του Φρέντι Μπελέρη» στην Αλβανία. Αυτό επισημαίνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές μετά την παραπομπή του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας σε δίκη για διαφθορά, χωρίς να έχουν στοιχειοθετηθεί κατηγορίες.

Σχετικά με την παραπομπή του Φρέντι Μπελέρη, και ενός συνεργάτη του σε δίκη από το Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος στην Αλβανία, οι διπλωματικές πηγές στην Αθήνα κάνουν λόγο για θεσμικές παραβιάσεις σε βάρος του δημάρχου Χειμάρρας.

«Η σημερινή (σ.σ. 01.08.2023) ανακοίνωση της αλβανικής Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς σχετικά με την παραπομπή του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, και ενός συνεργάτη του σε δίκη από το Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος ουσιαστικά προεξοφλεί την έκβαση της διαδικασίας, παραβιάζοντας το δικαίωμα της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο της αθωότητας που η Αλβανία, ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα», αναφέρουν ελληνικοί διπλωματικοί κύκλοι.

Την ίδια στιγμή, σημειώνουν, οι αλβανικές αρχές συνεχίζουν να στερούν από τον κ. Μπελέρη το πολιτικό του δικαίωμα να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι πολίτες της Χειμάρρας.

Γνωστοποιείται πως ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, έθεσε στην Αλβανίδα ομόλογό του όλα τα ζητήματα αυτά σε σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και συνεχίζει να ενημερώνει τους εταίρους της Ελλάδας, στην Ευρώπη και διεθνώς.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση