Πανσέληνος Αυγούστου: Μαγευτικές εικόνες από το «φεγγάρι του οξύρρυγχου»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 00:45 Πανσέληνος Αυγούστου: Μαγευτικές εικόνες από το «φεγγάρι του οξύρρυγχου»

Είναι και υπερπανσέληνος, η δεύτερη από τις τέσσερις του 2023

Η πρώτη πανσέληνος του Αυγούστου 2023 (1/8) ονομάζεται και «φεγγάρι του οξύρρυγχου». Έχει πάρει το όνομά του από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής που ψάρευαν τους οξύρρυγχους σε μεγάλες ποσότητες τον Αύγουστο στις λίμνες της βόρειας Αμερικής.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της αποτελεί ότι είναι και υπερπανσέληνος, η δεύτερη από τις τέσσερις του 2023. Η υπερπανσέληνος συμβαίνει όταν η Σελήνη είναι στη φάση της πανσελήνου και βρίσκεται πολύ κοντά στο περίγειο, δηλαδή το κοντινότερο σημείο της στη Γη. Γι' αυτό φαίνεται πιο μεγάλη και εντυπωσιακή, ιδίως για τους έμπειρους παρατηρητές της Σελήνης.

Δείτε φωτογραφίες:

dubai
Ντουμπάι
panselinos-aigiptos
Αίγυπτος

 

 

 

feggari-australia
Αυστραλία

 

 

 

panselinos-konstantinoupoli
Κωνσταντινούπολη

 

notia-afriki
Νότια Αφρική

 

 

 

perama-panselinos
Πέραμα

 

 

 

panselinos-feggari3
Θεσσαλονίκη
panselinos-feggari2
Σούνιο

 

panselinos-feggari1
Ακρόπολη

 

 

panselinos5
Αργολίδα

 

 

panselinos3
panselinos1
panselinos
panselinos4

 

Ο φετινός Αύγουστος μας επιφυλάσσει και δεύτερη πανσέληνο, και αυτή υπερπανσέληνο, στις 31 Αυγούστου. Καθώς θα είναι η δεύτερη πανσέληνος που θα συμβεί τον ίδιο μήνα ονομάζεται και «Μπλε Φεγγάρι». Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ταυτόχρονα υπερπανσέληνο και μπλε φεγγάρι είχαμε ξανά τον Δεκέμβριο του 2009 και η επόμενη φορά θα συμβεί σε εννιά χρόνια, τον Αύγουστο του 2032. Η υπερπανσέληνος του Μπλε Φεγγαριού θα ανατείλει στην Αθήνα στις 8.31 μ.μ.

Ανάμεσα στις δύο πανσελήνους του Αυγούστου θα υπάρξει η νέα Σελήνη στις 16 Αυγούστου που και αυτή θα έχει κάτι το ιδιαίτερο: θα είναι μια νέα μικρο-Σελήνη, δηλαδή η νέα Σελήνη θα συμβεί κοντά στο πιο απομακρυσμένο σημείο της από τη Γη, το απόγειο.

πηγή: protothema.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση