Νάξος: Άρον άρον μαζεύουν ξαπλώστρες σε παραλίες του νησιού από τον φόβο προστίμων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 17:47 Νάξος: Άρον άρον μαζεύουν ξαπλώστρες σε παραλίες του νησιού από τον φόβο προστίμων

Μαζεύουν ξαπλώστρες και σε δημοφιλείς παραλίες της Νάξου. Αφορμή, οι καταγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με τους ελέγχους και τα πρόστιμα που ακολουθούν.

Σπεύδουν να μαζέψουν ξαπλώστρες και από γνωστές παραλίες της Νάξου, όπως η Πλάκα, η Αγία Άννα και ο Άγιος Προκόπιος.

Μάλιστα στην Πλάκα περίοικοι αντιλήφθηκαν φορτηγά χωρίς πινακίδες να φορτώνουν ξαπλώστρες από τα παραλιακά καταστήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» η επιχείρηση «απόσυρσης» των επίπλων παραλίας συνεχίστηκε και σε άλλες μεγάλες παραλίες του νησιού, όπως η Αγία Άννα και ο Άγιος Προκόπιος.

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι καταγγελίες, συνοδευόμενες από ελέγχους και πρόστιμα.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ:

Σημειώνεται ότι η κ. Ελένη Ανδριανοπούλου μέλος κίνησης «Σώστε τις παραλίες της Νάξου», μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, είπε την Πέμπτη (03.08.2023) ότι «στη Νάξο υπάρχουν δύο θέματα. Το ένα είναι το κοινό φαινόμενο που παρακολουθούμε και σε άλλα νησιά με τις ομπρελοξαπλώστρες να έχουν εξαπλωθεί και να καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της παραλίας, στο 80 – 90%.

Το δεύτερο, όπως ανέφερε είναι ότι πληθαίνουν οι κατασκευές ξύλου ή και τσιμέντου, πέργκολες, εξέδρες κ.λπ.»

Η κ. Ανδριανοπούλου υπογράμμισε ότι δυστυχώς η καταστροφή της παραλίας και η παρεμπόδιση της προσέλευσης στον αιγιαλό παίρνει μεγάλες διαστάσεις με αποκορύφωμα τον εκβραχισμό μέσα από τη θάλασσα. «Μέσα στο νερό μπήκε εκσκαφικό ιδιώτη και άρχισε να βγάζει τα βράχια από την παραλία της Πλάκας»!

Η κ. Αδριανοπούλου τόνισε ακόμα ότι οι μαζικές καταγγελίες κατοίκων έγιναν και πέρυσι αλλά φέτος οι κάτοικοι είναι συσπειρωμένοι και οργανωμένοι.

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση