Ραφήνα: Τρία πλοία έμπλεξαν τις άγκυρές τους – Καθυστερεί μιάμιση ώρα ο απόπλους - Δείτε βίντεο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 09:52 Ραφήνα: Τρία πλοία έμπλεξαν τις άγκυρές τους – Καθυστερεί μιάμιση ώρα ο απόπλους - Δείτε βίντεο

Τα πλοία είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι – Υπήρξε ελαφρά επακούμβηση - Ένα πλοίο έχει μείνει στα ανοιχτά και δεν μπορεί να πλησιάσει και να δέσει

Σκηνές πανικού και ταλαιπωρία για τους επιβάτες στο λιμάνι της Ραφήνας όταν έμπλεξαν οι άγκυρες δύο επιβατηγών πλοίων και υπήρξε επακούμβηση μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα, στις 07.30 ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει το Ε/Γ-Ο/Γ Fast Ferries Andros για να εκτελέσει το δρομολόγιο Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος. Τελικά, το δρομολόγιο ακυρώθηκε. 

Λόγω της μεγάλης έντασης των ανέμων που πνέουν στην περιοχή η καδένα της άγκυρας του Fast Ferries Andros έμπλεξε με την αριστερή καδένα της άγκυρας του Ε/Γ-Ο/Γ Αικατερίνη Π το οποίο ήταν δεμένο στον ντόκο και βρισκόταν στη διαδικασία επιβίβασης και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για τις 08.05 για Τήνο-Μύκονο-Νάξο.

Καταστράφηκε η προπέλα του ενός πλοίου

Οι 1.125 επιβάτες των τριών πλοίων βίωσαν τεράστια ταλαιπωρία. Το Fast Ferries Άνδρος, με 734 επιβάτες, παραμένει στο αγκυροβόλιο του λιμανιού. Παρότι βρίσκεται πολύ κοντά, δεν μπορεί να γυρίσει μόνο του και να δέσει και αναμένονται δύο ρυμουλκά. Το δρομολόγιο ακυρώθηκε. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα χρειαστούν ίσως δύο ώρες, ίσως και παραπάνω, γιατί καταστράφηκε τελείως η προπέλα του από την Άγκυρα του «Αικατερίνη Π».

Την ίδια ώρα, το «Αικατερίνη Π» με 391 επιβάτες κατευθύνεται στο Λαύριο με μία άγκυρα, αλλά αυτοδύναμα. Στο λιμάνι, οι επιβάτες θα αποβιβαστούν από το πλοίο και θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία για να μεταφερθούν πίσω στο λιμάνι της Ραφήνας.

 

Με καθυστέρηση απέπλευσε το Super Ferry με 551 επιβάτες.

Ραφήνα: Μπλέχτηκαν οι άγκυρες σε πλοία

Το Super Ferry τελικά απέπλευσε για την εκτέλεση του δρομολογίου στις 09.15.

Τα πληρώματα των άλλων δύο πλοίων συνεχίζουν τις προσπάθειας να ξεμπλέξουν τις καδένες των αγκυρών τους.

ploia_agkyra_limani_rafinas9

ploia_agkyra_limani_rafinas5
ploia_agkyra_limani_rafinas8
ploia_agkyra_limani_rafinas2
ploia_agkyra_limani_rafinas3
ploia_agkyra_limani_rafinas4
ploia_agkyra_limani_rafinas1

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση