Λιβύη – Reuters: Τέσσερις Έλληνες νεκροί στο τροχαίο της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 22:49 Λιβύη – Reuters: Τέσσερις Έλληνες νεκροί στο τροχαίο της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας

Τραγωδία αναφέρεται ότι εκτυλίχθηκε το μεσημέρι στη Λιβύη, όπου, όπως μεταδόθηκε νωρίτερα σήμερα (17.9.2023), έγινε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο που μετέφερε μέλη της ελληνικής αποστολής η οποία είχε μεταβεί στη χώρα στο πλαίσιο ανθρωπιστικής βοήθειας μετά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Λιβύη. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους από τη Λιβύη, τέσσερα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο που έγινε έξω από την πόλη Ντέρνα. Την είδηση έχει μεταδώσει και το Al Arabiya.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ πως μετά το τροχαίο υπήρξαν ορισμένοι ελαφρά τραυματίες, τελικώς διεθνή μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν δηλώσεις του Othman Abduljaleel, υπουργού Υγείας της Λιβύης ο οποίος έκανε λόγο για 4 νεκρούς Έλληνες.

Από ελληνικής πλευράς έως τις 22:30 δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε διαψευστεί η εν λόγω είδηση, ούτε από το υπουργείο Εξωτερικών, το Εθνικής Άμυνας, ούτε από το ΓΕΕΘΑ, το οποίο νωρίτερα είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία γινόταν λόγος για τροχαίο ατύχημα στο οποίο υπήρχαν ελαφρά τραυματίες.

Δείτε φωτογραφίες από τις αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ:

 
 
arab-1
arab-2
jerusalem-1
 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αποστολή αποτελείτο από 19 άτομα τα οποία έφτασαν το πρωί της Κυριακής μεταφέροντας τρεις τόνους τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό. Η αποστολή αποτελείτο από στελέχη του Ελληνικού Στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Η αποστολή είχε φτάσει τα ξημερώματα με C-130 στη Λιβύη. Το αεροσκάφος έφτασε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα στις 17:00 και στις 21:00 απογειώθηκε νέο αεροσκάφος που αναμένεται να φτάσει περίπου στις 23:00 να προσγειωθεί στη Βεγγάζη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση