ΣΥΡΙΖΑ: Τα εσωκομματικά «μαχαιρώματα», τα μηνύματα και το παρασκήνιο της πρώτης συνεδρίασης της ΚΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 09:24 ΣΥΡΙΖΑ: Τα εσωκομματικά «μαχαιρώματα», τα μηνύματα και το παρασκήνιο της πρώτης συνεδρίασης της ΚΟ

Βγήκαν τα «μαχαίρια» από νωρίς στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ και η σύγκρουση αναμένεται να είναι σφοδρή το επόμενο διάστημα. Ο Στέφανος Κασσελάκης καλείται να βρει ισορροπία μέσα στο κόμμα. Η πλευρά που υποστήριξε την Έφη Αχτσιόγλου στις εκλογές μπορεί να μειοψήφησε για την ανάδειξη του νέου προεδρείου, ωστόσο κατά πολλούς «έδειξε τα δόντια της».

Με 28 ψήφους υπέρ και 16 λευκά εγκρίθηκαν με βάση την πρόταση Κασσελάκη για κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Διονύσης Καλαματιανός. Γραμματέας της ΚΟ ορίστηκε η Θεοδώρα Τζάκρη , διευθυντής της ΚΟ ο Γιώργος Τσίπρας και συντονιστής τομεαρχών ο Παύλος Πολάκης. Πρόεδρος της ΚΟ θα είναι ο Σωκράτης Φάμελλος.

Η συνεδρίαση μπορεί να κράτησε λίγο πάνω από μία ώρα, ωστόσο οι ειδήσεις ήταν πολλές. Όταν εκφράστηκε η άποψη ότι δεν πρέπει να μπει σε ψηφοφορία η πρόταση για το νέο «διευθυντήριο», καθώς δεν υπήρξε αντιπρόταση, αντέδρασε σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζοντας ότι «δεν γίνεται να μην ψηφίσουμε επί της πρότασης του προεδρείου». Το «λευκό» της πλευράς που στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου αιτιολόγησαν η Σία Αναγνωστοπούλου και η Πέτη Πέρκα. Και οι δύο, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αναφέρθηκαν στον τρόπο αποπομπής του Στέργιου Καλπάκη και του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Αναφέρθηκαν στην «άκομψη» και «αδιανόητη» καρατόμησή τους, όπως φέρεται να ειπώθηκε, χωρίς να συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό το σημείο παρενέβη ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος διευκρίνισε πως όλα έγιναν λόγω μιας λανθασμένης διαρροής από το Γραφείο Τύπου και δεν πρόλαβαν τα δύο στελέχη να ενημερωθούν. Μάλιστα φέρεται να ζήτησε και συγγνώμη.

Οι «16» πάντως εμφανίζονται να διαφωνούν συνολικότερα, καθώς υποστηρίζουν ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ως διευθυντής της ΚΟ, θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση του έως και σήμερα, ενώ μιλούν και για διαδικαστικά θέματα που έχουν να κάνουν με τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Δεν θα πάει καλά αν συνεχίσουν με τη λογική σύγκρουσης» ανέφερε βουλευτής της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ στην «Καθημερινή» σε σχέση με τη στάση που επέδειξε το αντίπαλο στρατόπεδο από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 16 που δεν ενέκριναν το νέο προεδρείο και ψήφισαν λευκό, ήταν:

Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Όλγα Γεροβασίλη, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Πέτη Πέρκα, Σία Αναγνωστοπούλου, Κατερίνα Νοτοπούλου, Κώστας Μπάρκας, Γιώργος Ψυχογιός, Φερχάτ Ναζήφ, Μαρίνα Κοντοτόλη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Μερόπη Τζούφη.

Ο δρόμος από εδώ και στο εξής αναμένεται να είναι μακρύς. Με την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη ως συντονιστή των Επιτροπών Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στο αντίπαλο στρατόπεδο ότι δεν θα κάνει υποχωρήσεις.

Η πλευρά Αχτσιόγλου, έκανε σαφές πως δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια το επόμενο διάστημα.

Οι πληροφορίες της «Καθημερινής», αναφέρουν ότι ήταν δύσκολο έως αδύνατο ο Νάσος Ηλιόπουλος να δεχτεί να παραμείνει στη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κάτω από τις συγκεκριμένες διαδικασίες και βέβαια με την «ομπρέλα» του Παύλου Πολάκη από πάνω του. Δεν φέρεται πάντως να υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση ή συνάντηση μαζί του. Ο γρίφος που μένει να διευκρινιστεί, είναι πόσοι από το «μπλοκ» της μειοψηφίας θα δεχτούν να μετέχουν στη σκιώδη κυβέρνηση, που δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και σήμερα.

Πηγές: enikos.gr, Καθημερινή

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση