Τραγωδία στα Τέμπη: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 19:55 Τραγωδία στα Τέμπη: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ

Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε σε πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ την περίοδο 2018 – 2019. Το πρώην ανώτερο στέλεχος του Οργανισμού απολογήθηκε στον ειδικό εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στον συγκεκριμένο πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ είχε ασκηθεί για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη ποινική δίωξη για το κακούργημα της «διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών δια παραλείψεως».

Επίσης, διώκεται και για τα πλημμελήματα της «ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως».

Η δίωξη αφορά στη μη διασφάλιση συντήρησης των συστημάτων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας GSM-R και τα συστήματα σηματοδότησης.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, τα συγκεκριμένα συστήματα σύμφωνα και με τα πορίσματα πραγματογνωμόνων, δεν λειτουργούσαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 οπότε συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους νέοι.

Την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο Κώστας Σπηλιόπουλος, πρόεδρος του ΟΣΕ από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σπηλιόπουλος είχε τοποθετηθεί δημόσια για τη δίωξή του μόλις αυτή έγινε γνωστή στα τέλη του περασμένου Αυγούστου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση