Ισόβια στους τέσσερις που έκρυψαν 300 κιλά κοκαΐνης σε φορτίο με μπανάνες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 21:22 Ισόβια στους τέσσερις που έκρυψαν 300 κιλά κοκαΐνης σε φορτίο με μπανάνες

Η αξία των ναρκωτικών αγγίζει τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

σόβια επιβλήθηκαν στους τέσσερις Βρετανούς που είχαν συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη, επειδή έκρυψαν περίπου 300 κιλά κοκαΐνης μέσα σε φορτίο με μπανάνες.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, στους τρεις επιβλήθηκαν ισόβια και κάθειρξη 8,5 ετών και στον 4ο ισόβια και κάθειρξη 9 ετών. Άλλος ένας κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη στην Ολλανδία αλλά δεν εκδόθηκε στη Ελλάδα, εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο και κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέτασε ως πρώτο μάρτυρα αξιωματικό της Δίωξης Ναρκωτικών ο οποίος εξήγησε πως οι αστυνομικοί κατάφεραν να διεισδύσουν στο κύκλωμα και διευθετήσουν με τους κατηγορούμενους Βρετανούς την παραλαβή της κοκαΐνης μετά την έλευση του παράνομου φορτίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι πέντε Βρετανοί κατηγορούνται για: Διακίνηση Ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα, συγκρότηση- ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, βία κατά υπαλλήλων και για παράνομη κατοχή όπλου , κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το φορτίο βάρους 297 κιλών ξεκίνησε από την Κολομβία, φτάνοντας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε κοντέινερ με μπανάνες. Η αξία της κοκαΐνης εκτιμάται από 10 έως 14 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια, η ποσότητα της κοκαΐνης μεταφέρθηκε σε σπίτι στην περιοχή Σχολαρίου, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου τελικά κατασχέθηκε, ενώ παράλληλα έγιναν οι τέσσερις συλλήψεις, τον Ιούνιο του 2022.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κατηγορούμενοι Βρετανοί αποτελούν μέλη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση