Συνέλαβαν αστυνομικό και τον συνεργό του για εξαπάτηση

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 11:31 Συνέλαβαν αστυνομικό και τον συνεργό του για εξαπάτηση

Παραπλανούσαν πολίτες ως σύμβουλοι για ρύθμιση οφειλών.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν την περασμένη Παρασκευή (17.11.2023) ένας αστυνομικός και ο συνεργός του, οι οποίοι κατηγορούνται – κατά περίπτωση για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μετά από καταγγελία για απάτη που έγινε στις Αρχές, ο αστυνομικός και ο συνεργός του χρησιμοποίησαν τα στοιχεία μιας μεγάλης εταιρίας του εξωτερικού για να προσελκύσουν πελάτες και να τους παραπλανήσουν ώστε να αναλάβουν την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Ο ένας από τους συλληφθέντες εκτελούσε χρέη διευθυντή στην εταιρεία με έδρα στην Αθήνα, έχοντας ανεβάσει και τις σχετικές φόρμες στα social media για να προσελκύσει τους ανυποψίαστους πελάτες ενώ ο αστυνομικός παρουσιαζόταν ως οικονομολόγος – δικηγόρος στα τηλέφωνα που έκανε στους πελάτες, ακόμα και κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, κρύβοντας τα πραγματικά του στοιχεία.

Αφού έπειθαν τα θύματά τους, ζητούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά ενώ σύναπταν και τη σχετική σύμβαση ανάληψης της διαδικασίας, χωρίς να προβούν τελικά στις ενέργειες που είχαν συμφωνήσει.

Μάλιστα ο αστυνομικός, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την υψηλή αμοιβή που ζητούσε, παρουσίαζε ότι η εταιρεία ιδιοκτησίας του συγκατηγορούμενού του, παρέχει «premium» υπηρεσίες, αποκομίζοντας έτσι αρκετά υψηλά χρηματικά ποσά, ενώ ζητούσε ακόμα και κωδικούς taxisnet των θυμάτων, παρότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο για τη διαδικασία.

Η αμοιβή του γινόταν με ποσοστά ανά προκαταβολή που κατέβαλε ο εκάστοτε πελάτης, με τον οποίο η εταιρεία σύναπτε σύμβαση ενώ το συνολικό του μηνιαίο εισόδημα ανερχόταν περίπου σε 3.000 ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, χώρους εργασίας καθώς και από την κατοχή των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κινητά τηλέφωνα,
  • 32.250 ευρώ,
  • πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,
  • υπολογιστές
  • χειρόγραφες σημειώσεις και
  • όχημα, προκειμένου ελεγχθεί η νομιμότητά του ως προς την εισαγωγή και κυκλοφορία του στην ελληνική επικράτεια.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 8 περιπτώσεις απάτης, για τις οποίες οι κατηγορούμενοι αποσπούσαν ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 30.000 ευρώ, αποκομίζοντας από το 2021 συνολικά 73.550 ευρώ.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του συνεργού του αστυνομικού εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης, κακοποίηση ζώων, συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, απάτη, αντιποίηση Αρχής, δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση