Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα αργά ή γρήγορα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 23:07 Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα αργά ή γρήγορα

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα επιστρέψουν «αργά η γρήγορα» στην Ελλάδα, δήλωσε με αισιοδοξία η σπουδαία ιστορικός, κ. Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, η οποία κάλεσε τους Γάλλους να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα με τη μετώπη του αρχαίου ναού που έχουν στην κατοχή τους.

Μετά το διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρίσι Σούνακ, το ζήτημα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ήρθε ξανά και για τα καλά στο προσκήνιο. Γι’ αυτό και η κ. Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ πήρε θέση, εκφράζοντας την άποψη και την επιθυμία της στην τηλεόραση του ALPHA.

«Αν οι Βρετανοί είναι πολιτισμένοι, ναι θα επιστρέψουν. Αν οι Βρετανοί νομίζουν ότι είναι δικά τους, όχι. Νομίζω ότι είναι πολιτισμένοι και αργά ή γρήγορα θα γυρίσουν. Άλλωστε στη Γαλλία είμαι πρόεδρος της Επιτροπής και λέω συχνά στους Γάλλους -που έχουν μία μετώπη από τον Παρθενώνα- “δώστε την” για να γίνει το παράδειγμα. Να δούμε τι θα γίνει πρώτο», τόνισε η κ. Αρβελέρ.

Μιλώντας φιλοσοφικά για τη ζωή, η σπουδαία ιστορικός επεσήμανε: «Η ζωή είναι το μόνο θανάσιμο γεγονός. Την τύχη σου την κάνεις. Μόνο με δική σου προσπάθεια γίνεται καλύτερη η ζωή. Θα ήθελα να πω στα νέα παιδιά να κάνουν αυτό που τους αρέσει, όπως τους αρέσει. Η μόνη αρετή είναι η ευθύνη για τη ζωή τους».

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση