Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος έζησε τον σεισμό στην Ιαπωνία: Πήραμε SMS 1 λεπτό πριν

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 2024 16:04 Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος έζησε τον σεισμό στην Ιαπωνία: Πήραμε SMS 1 λεπτό πριν

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος βρέθηκε στην Ιαπωνία για το νέο έτος και έζησε τον μεγάλο σεισμό των 7,6 Ρίχτερ που ταρακούνησε τη χώρα. Η ανάρτησή του.

Στην Οασάκα της Ιαπωνίας βρίσκεται ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος βίωσε τον μεγάλο σεισμό των 7,6 Ρίχτερ που ταρακούνησε ολόκληρη τη χώρα το πρωί της Δευτέρας (1/1) και προκάλεσε μεγάλες ζημιές όπως επίσης και προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σε ανάρτησή του στο facebook, περιγράφει την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού και την ειδοποίηση που δέχτηκαν στα κινητά τους οι πολίτες, ένα λεπτό πριν τον σεισμό.

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

“Μεγάλος σεισμός 7,6 μας κούνησε στην Ιαπωνία. Προειδοποίηση για τσουνάμι 5 μέτρα. Είμαστε καλά.

Μοναδική εμπειρία η επίσημη προειδοποίηση για το σεισμό, που έφθασε σε όλα τα κινητά, σε δημόσιο χώρο, 1 λεπτό πριν την άφιξη των σεισμικών κυμάτων.

Ήδη καταγράφεται τσυνάμι 3μ. Τα γρήγορα τρένα-σφαίρες σταμάτησαν αυτόματα. Αναφέρονται καταρρεύσεις κτιρίων στην επικεντρική περιοχή. Ας ευχηθούμε τα καλύτερα για τους συνανθρώπους μας”

Μεγάλες καταστροφές

Σημειώνεται πως ο σεισμός είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες καταστροφές σε κτίρια και δρόμους, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στις τηλεφωνικές και διαδικτυακές υπηρεσίες καθώς και προβλήματα στις αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, στις πληγείσες περιοχές.

Αρκετοί μετασεισμοί, μεγέθους 4 βαθμών και άνω, έπληξαν τις ακτές της Ισικάουα και τις γειτονικές νομαρχίες Νιιγκάτα μεταξύ 16:06 και 17:29 (τοπική ώρα).

«Η απειλή ενός τσουνάμι έχει πλέον ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό»

Νωρίτερα, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε προειδοποιήσεις για τσουνάμι στις παράκτιες περιοχές Ισικάουα, Νιιγκάτα και Τογιάμα, τις πρώτες σημαντικές προειδοποιήσεις μετά τον σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου 2011, που έπληξε το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Λίγο πριν τις 14:00 (ώρα Ελλάδας), οι ιαπωνικές Αρχές υποβάθμισαν την «προειδοποίηση για μεγάλο τσουνάμι» σε «προειδοποίηση για τσουνάμι», για την επαρχία Νότο της Ισικάουα.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, με έδρα τη Χαβάη ανέφερε επίσης πως η απειλή για τσουνάμι μετά τον σεισμό «έχει σε μεγάλο βαθμό αποκλειστεί». «Η απειλή ενός τσουνάμι έχει πλέον ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό», τόνισε η υπηρεσία, αφού κύματα ύψους άνω του ενός μέτρου σάρωσαν περιοχές της χώρας.

πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση