Μητσοτάκης - Μέτρα για την ακρίβεια: Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία, πλαφόν στο περιθώριο του μικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 10:48 Μητσοτάκης - Μέτρα για την ακρίβεια: Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία, πλαφόν στο περιθώριο του μικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μέτρα για προϊόντα πολυεθνικών που πωλούνται πολύ ακριβά στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ ανακοίνωσε πλαφόν στο περιθώριο του μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα.

 

«Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία, ο πληθωρισμός της απληστίας δεν είναι ανεκτός και πρέπει να το καταλάβουν οι πολυεθνικές», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται προϊόντα πολυεθνικών να πωλούνται πολύ πιο ακριβά στην Ελλάδα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Είναι αδικαιολόγητο οι τιμές στην Ελλάδα να είναι πιο ακριβές».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε μέτρα που θα φέρουν καθαρές τιμές στους τιμοκαταλόγους. Τα νέα μέτρα έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις. Την εξειδίκευση των μέτρων θα ανακοινώσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στις 12:00.

«Οι παρεμβάσεις στοχεύουν σε καθαρές τιμές τιμοκαταλόγων, περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας το όφελος στον καταναλωτή. Αφορά προϊόντα ευρείας χρήσης, όπως οδοντόκρεμες, καθαριστικά σπιτιού, βρεφικές πάνες, οπωροκηπευτικά. Για το βρεφικό γάλα είναι παντελώς αδικαιολόγητο. Εκεί θα μπει ένα πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, τέλος, και στη στήριξη των νέων οικογενειών και επεσήμανε κάποια μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, όπως το εφάπαξ βοήθημα για κάθε νέο παιδί και την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση