Ξεκίνησε η ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Οι επιφυλάξεις και οι υπέρμαχοι του νομοσχεδίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 20:02 Ξεκίνησε η ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Οι επιφυλάξεις και οι υπέρμαχοι του νομοσχεδίου

Την πόρτα των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το πρώτο γκρουπ των βουλευτών για να ενημερωθεί για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια διεξάγεται από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, και τον αντιπρόεδρο  Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με το ακριβές περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Σήμερα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο έχουν προσκληθεί οι βουλευτές με επίθετο από το Α ως το Κ και αύριο και οι υπόλοιποι 79 βουλευτές.

Στόχος της ενημέρωσης είναι να αρθούν διαφωνίες και επιφυλάξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια να ψηφιστεί με τις λιγότερες δυνατές διαρροές.

Στην ενημέρωση δίνουν το παρών και δυο νομικοί και εφόσον χρειαστεί θα εξηγήσουν τις νομικές παραμέτρους και να στηρίξουν τα επιχειρήματα που θα προβάλλουν οι βουλευτές στις περιφέρειές τους.

Πάντως περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ ήταν φειδωλοί στις δηλώσεις τους κατά την είσοδό τους στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς.

«Θα τα πούμε» δήλωσε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφαλά, ενώ ο Τάσος Δημοσχάκης τόνισε πως ήρθε να ακούσει και πως έχει επιφυλάξεις, που πάντως μπορούν να καμφθούν.

Ο Γιώργος Γεωργαντά ευχήθηκε μόνο καλή χρονιά και απέφυγε ναι ανοίξει τα χαρτιά του, ενώ οι Απόστολος Βεσυρόπουλος και Στέλιος Πέτρας τόνισε πως δεν έχουν πάρει αποφάσεις.

Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως «ζητάμε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου αλλά από την καταψήφιση, σαφώς προτιμότερη είναι η αποχή».

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης τόνισε πως επεδίωξε την ενημέρωση των βουλευτών κάτι που αποτελεί πάγια πρακτικά για όλα τα νομοσχέδια.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος μεταπείστηκε και θα υπερψηφίσει καθώς όπως ανέφερε «παρά τις επιφυλάξεις μου μετά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επηρεαστεί ο πυρήνας οικογένειας, αλλά είναι μια κοινωνική διευθέτηση θα υπερψήφισω».

Επιφυλάξεις εξέφρασε και ο Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την είσοδό του, τόνισε χαρακτηριστικά πως «γιατί το έχετε δραματικοποιήσει τόσο; Μια ανθρώπινη συζήτηση θα κάνουμε. Ο Μητσοτάκης είναι αδιαμφισβήτητος πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη Βουλής και κοινωνίας. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για την ενότητα.

Το «φροντιστήριο» άνοιξε ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το ψηφίσουμε. Δεν μπορεί αυτοί που απείχαν τότε ή καταψήφισαν το 2015 να λένε σήμερα ότι τους καλύπτει το Σύμφωνο Συμβίωσης».

Ο Άκης Σκέρτσος από την πλευρά τόνισε αρχικά πως «Ο Καραμανλής είπε ότι ανήκουμε στη Δύση οικονομικά, πολιτικά πολιτιστικά. Εγώ έχω προσέλθει με χαρά στην ευρύχωρη ΝΔ που είναι καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας και καταλαβαίνω ότι αυτό που κάνετε είναι πολύ δύσκολο».

Αυτό αποτελεί μια έμμεση απάντηση και στον Νικήτα Κακλαμάνη που είχε δηλώσει ότι δεν θα έρθει γιατί το βρίσκει προσβλητικό αυτός που είναι στην παράταξη από το 1964 να ενημερώνεται από ένα στέλεχος που ήρθε πρόσφατα.

Ο Παύλος Μαρινάκης από την πλευρά του τόνισε πως «γνώμονάς μας πρέπει να είναι η προστασία των παιδιών».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση