Δικηγόρος καταδικάστηκε για μεσολάβηση σε παράνομες υιοθεσίες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 14:42 Δικηγόρος καταδικάστηκε για μεσολάβηση σε παράνομες υιοθεσίες

Οι καθαρές αμοιβές του δικηγόρου ξεπέρασαν τις 32.000 ευρώ.

Σε φυλάκιση 4 ετών καταδικάστηκε ένας δικηγόρος καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για μεσολάβηση σε παράνομες υιοθεσίες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, πρόκειται για πέντε περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών. Οι τέσσερις έγιναν το 2016 ενώ η πέμπτη το 2014. Οι βιολογικές μητέρες ήταν από τη Βουλγαρία και πείθονταν λόγω της οικονομικής δυσχέρειάς τους να έρθουν να γεννήσουν σε κλινικές της Ελλάδας δίνοντας στη συνέχεια, έναντι μικρής αμοιβής, τα νεογνά για υιοθεσία.

Η δικογραφία περιλαμβάνει μεσάζοντες, όπως επίσης και τις βιολογικές μητέρες, για τις οποίες η δίωξη ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Για τους υπόλοιπους, που φαίνεται να είχαν πιο ενεργό ρόλο στην υπόθεση με τις παράνομες υιοθεσίες, η διαδικασία ανεστάλη και αναζητούνται.

Οι καθαρές αμοιβές του δικηγόρου που καταδικάστηκε ξεπέρασαν τις 32.000 ευρώ (κατά περίπτωση σε τραπεζικό του λογαριασμό κατατέθηκαν ποσά από 2.000 έως 18.000 ευρώ). Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία, όπως επίσης ότι τα χρήματα κατέληξαν στον ίδιο. Επ’ αυτών ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για αμοιβές που προορίζονταν για κλινικές, συμβολαιογράφους κ.ά.

Τελικά ο δικηγόρος κρίθηκε ένοχος για μεσολάβηση κατ' εξακολούθηση σε παράνομη υιοθεσία με σκοπό το αθέμιτο όφελος από κοινού, από κερδοσκοπία και κατ' επάγγελμα. Ωστόσο το δικαστήριο του αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά και η ποινή του ανεστάλη υπό τον όρο να προσφέρει το ποσό των 3.000 ευρώ στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Πρόκειται για την ίδια ποινή που τού είχε επιβληθεί και πρωτόδικα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση