Κομοτηνή - Κοσμήτορας Νομικής: Φοιτητές κάλεσαν την Αστυνομία για να σταματήσει η κατάληψη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 20:49 Κομοτηνή - Κοσμήτορας Νομικής: Φοιτητές κάλεσαν την Αστυνομία για να σταματήσει η κατάληψη

Τι δήλωσε για την αναβολή των εξετάσεων και την επιστολή των φοιτητών προς τον Χρυσοχοΐδη - Νωρίτερα είχε επέμβαση της ΕΛΑΣ με 18 προσαγωγές στην κατάληψη της Νομικής

Λίγες ώρες μετά την επέμβαση από αστυνομικές δυνάμεις στη Νομική Κομοτηνής - στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης - που από το πρωί τελούσε υπό κατάληψη, ο Μιχάλης Χρυσομάλλης, κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, δήλωσε ότι οι φοιτητές ήταν εκείνοι που κάλεσαν την ΕΛ.ΑΣ. στη σχολή. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κ. Χρυσομάλλης έκανε γνωστό ότι η κατάληψη έγινε από μία μειοψηφία φοιτητών.

«Την επόμενη μέρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών έκρινε ότι αυτή η ενέργεια είναι παράνομη» πρόσθεσε ο κοσμήτορας της Νομικής. Όσον αφορά στην αναβολή των εξετάσεων, ο κ. Χρυσομάλλης ξεκαθάρισε τα εξής: «Μία ομάδα επέμεινε στην κατάληψη και επέβαλε σε μένα να αναβάλω τις εξετάσεις. Εγώ αρνήθηκα να αναβάλω τις εξετάσεις». Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, όταν έγινε η κατάληψη «και για να αποφευχθούν τα χειρότερα ανακοίνωσα αναστολή των εξετάσεων, κι έδιωξα το διοικητικό προσωπικό και τους καθηγητές που είχαν προσέλθει με τους φοιτητές για τις εξετάσεις». «Τότε η πλειοψηφία του Συλλόγου κατήγγειλε εμένα και τον πρύτανη ως φοβισμένους κι ανήμπορους κι απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δημοσίας Τάξης, τον κ.Χρυσοχοϊδη» συνέχισε ο κοσμήτορας.

 

Τόνισε, δε, ότι στη Νομική ήρθαν τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από διαφορετικές πόλεις.

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση