Αγρότες: «Όχι» Χρυσοχοΐδη στην κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα - «Αν δεν μας αφήσουν, θα πάμε με το ζόρι» απαντούν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 14:36 Αγρότες: «Όχι» Χρυσοχοΐδη στην κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα - «Αν δεν μας αφήσουν, θα πάμε με το ζόρι» απαντούν (φωτο intime)

Με τους αγρότες συναντήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πορεία των τρακτέρ προς την πρωτεύουσα, την Τρίτη το βράδυ, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της επιτροπής των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε «όχι» στην κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα, ενώ συναίνεσε σε κάθοδο με ΙΧ και λεωφορεία. Ωστόσο, οι αγρότες επιμένουν να κατέβουν με τρακτέρ.

«Ενημερώσαμε τον υπουργό για τη νέα απόφαση όλων των μπλόκων να πραγματοποιήσουμε ένα συλλαλητήριο στην Αθήνα και με τρακτέρ και με λεωφορεία ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο την Τρίτη ώστε να αναδείξουμε τα προβλήματα που δεν έχει ικανοποιήσει η κυβέρνηση και γι’ αυτό συνεχίζουμε αυτή την κινητοποίηση και είμαστε ακόμα στον δρόμο.

Η απάντηση που πήραμε σε πρώτη φάση είναι αρνητική σε σχέση με τα τρακτέρ στην Αθήνα για την κάθοδο. Όμως πιστεύουμε πως η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί και όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες έγιναν αντίστοιχες κινητοποιήσεις το ίδιο θα συμβεί και στη χώρα μας», ανέφερε ο Ρίζος Μαρούδας, εκπρόσωπος του μπλόκου της Λάρισας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr, μετά το τέλος της συνάντησης.

Ο ίδιος, βέβαια, τόνισε ότι: «Εμείς σήμερα δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφαση που πήραμε στη Νίκαια την Τρίτη θα ξεκινήσουμε με τρακτέρ, λεωφορεία και αυτοκίνητα και θα κάνουμε κάθοδο στην Αθήνα για αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο στο οποίο καλούμε και τον λαό της πρωτεύουσας όλοι μαζί να δώσουμε αυτή τη μάχη γιατί η δική μας η νίκη θα είναι και νίκη του λαού για να έχει φθηνότερα προϊόντα στο τραπέζι του. Δεν ξέρουμε ποια είναι η επιλογή της κυβέρνησης. Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν τα τρακτέρ στην Αθήνα είναι η μόνη εφικτή λύση για όλους. Ήδη έχουμε μαζέψει ικανοποιητικό αριθμό τρακτέρ και θα μαζέψουμε και άλλα. Έχουμε πολλά μπλόκα και τρακτέρ και θα δούμε τον τρόπο που θα συμμετέχουν όλες οι περιοχές. Αυτή είναι η απόφασή μας»

«Αν δεν μας αφήσουν ειρηνικά, θα πάμε με το ζόρι»

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Δημογιάννης εκπρόσωπος του μπλόκου Αλαμάνας, δήλωσε: «Είναι το σημείο που θα γίνει η συγκέντρωση σχεδόν από όλες τις περιοχές της Β. Ελλάδος -από τη Λαμία και πάνω- στο μπλόκο μας θα συγκεντρωθούν τα τρακτέρ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας δέχτηκε και αφού μας αποδέχτηκε σημαίνει ότι έχει αναλάβει και την ευθύνη της οποιασδήποτε διαχείρισης όσον αφορά το αγροτικό ζήτημα. Η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια ειρηνική διαδήλωση με ένα σχετικό όγκο τρακτέρ στην Αθήνα -όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες- γιατί θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στην Αθήνα.

Εμείς του εξηγήσαμε ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα, εμείς θέλουμε να αναδείξουμε το ζήτημα κάνοντας μια τυπική συγκέντρωση στην Αθήνα, χωρίς προβλήματα και όχι από όλη την Ελλάδα. Η απάντηση ήταν “όχι”. Ας αναλάβει την ευθύνη επειδή η απόφαση του μπλόκου που ήταν ξεκάθαρη για κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ και οι αγρότες δεν κάνουν πίσω. Οποιοδήποτε πρόβλημα μας δημιουργήσει η κυβέρνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα έχει την ευθύνη γιατί οι αγρότες δεν κάνουν πίσω. Εάν δεν μας αφήσουν ειρηνικά, θα πάμε με το ζόρι στην Αθήνα».

«Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά»

Τέλος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας Ημαθίας Γιώργος Διαμαντόπουλος τόνισε ότι οι αγρότες δεν θέλουν να παρακωλύσουν την κυκλοφορία, αλλά να κάνουν ένα ειρηνικό συλλαλητήριο. «Θέλουμε να τονίσουμε το πρόβλημα που υπάρχει σε όλους ειδικά στους καταναλωτές, γιατί εμείς παράγουμε καθαρά φθηνά προϊόντα και ο κόσμος αγοράζει ακριβά αμφιβόλου ποιότητας», ανέφερε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση