Πάτρα: «Αν κόλλησε μηνιγγίτιδα από κάποιον άλλον, αυτός ο άλλος πού είναι;» λέει συγγενής του 20χρονου διασωληνωμένου φοιτητή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 17:47 Πάτρα: «Αν κόλλησε μηνιγγίτιδα από κάποιον άλλον, αυτός ο άλλος πού είναι;» λέει συγγενής του 20χρονου διασωληνωμένου φοιτητή

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Πάτρας. Συναγερμό προκάλεσε στις υγειονομικές αρχές στην αχαϊκή πρωτεύουσα το τρίτο κατά σειρά κρούσμα μηνιγγίτιδας που εντοπίστηκε σε φοιτητή του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος φοιτητής με μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας και αναμένεται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

Στους επιστήμονες επικρατεί έντονος προβληματισμός και στην φοιτητική κοινότητα μεγάλη αναστάτωση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας που εντοπίζεται σε φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών το τελευταίο διάστημα. Νωρίτερα είχαν νοσήσει μία 20χρονη φοιτήτρια, η οποία νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, αλλά και ένας πρωτοετής φοιτητής, ο οποίος είχε διασωληνωθεί.

Συγγενής του 20χρονου φοιτητή μίλησε αποκλειστικά στο Live News:

«Παρουσίασε κάποια συμπτώματα που αναφέρονται σε μηνιγγίτιδα, έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο στον Άγιο Ανδρέα, έγινε αντιμετώπιση άμεσα από τους γιατρούς χορηγώντας θεραπείες και μετά επειδή δεν είχε εντατική κρίθηκε ότι πρέπει να πάει στο Πανεπιστημιακό. Ξεκίνησε από χθες (σ.σ. 05.03.2024) το πρωί με πονοκέφαλο, στην πορεία παρουσιάστηκαν μυαλγίες, κόπωση και σύγχυση. Ευτυχώς, κατάφερε να ανοίξει την πόρτα, αργά κατά της 4 – 5 η ώρα για να μπουν κάποιοι φίλοι του που ενημερώθηκαν να τον βοηθήσουν. Πήγε ασθενοφόρο, τον μετέφερε στον Άγ. Ανδρέα».

Και πρόσθεσε ο συγγενής: «Αν ο μικρός το πήρε από κάποιον άλλον, αυτός ο άλλος πού είναι; Άρα μάλλον υπάρχει εστία ιών ή μικροβίων ή βακτηρίων ή δεν ξέρω τι άλλο είναι, που πρέπει να το δουν με πολύ σοβαρότητα για να το αντιμετωπίσουν. Είναι το τρίτο κρούσμα, εντοπίζεται σε 3 φοιτητές από τον Γενάρη. Ο πρώτος ήταν σε τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών φοιτητής και η δεύτερη πράγματι σε τμήμα του Πανεπιστημίου».

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση