Ανεξάρτητοι από τους «Σπαρτιάτες» Μανούσος και Δημητροκάλλης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 18:23 Ανεξάρτητοι από τους «Σπαρτιάτες» Μανούσος και Δημητροκάλλης

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιάννης Δημητροκάλλης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή τους Σπαρτιάτες. Είχε προηγηθεί η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Μανούσου.


Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την εισαγγελική παρέμβαση και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά συνολικά 13 ατόμων για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, ως απόρροια των καταγγελιών του Βασίλη Στίγκα περί εκβιασμών στο κόμμα.
Η δίωξη, πλημμεληματικής μορφής, ασκήθηκε κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα και στρέφεται κατά 11 βουλευτών του κόμματος και του ανεξάρτητου Χάρη Κατσιβαρδά, ενώ ως ηθικός αυτουργός διώκεται ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού Ηλίας Κασιδιάρης.


Για συνέργεια στο αδίκημα της παραπλάνησης διώκεται ο δικηγόρος Σωτήρης Μεταξάς, στο γραφείο του οποίου έγιναν το βράδυ των εκλογών οι πανηγυρικές δηλώσεις των μελών των «Σπαρτιατών».
Φέρεται να είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του κόμματος και του πρωτόδικα καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής καθώς εμφανίζεται ως ένας εκ των δηλωμένων δικηγόρων (όπως και ο Χ. Κατσιβαρδάς) με τους οποίους δικαιούνταν να συνομιλεί ο Κασιδιάρης στις φυλακές.
Υπήρξε μάλιστα στις λίστες υποψηφίων του κόμματος «Έλληνες» για τις εκλογές του Μαΐου 2023, ενώ το 2015 ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Είχε επίσης εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Π. Φαλήρου με την «Ελληνική Αυγή».

Οι βουλευτές στους οποίους αφορά η ποινική δίωξη είναι:
    Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ
    Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ
    Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ
    Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ
    Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ
    Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
    Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ
    Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ
    Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ
    Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
    Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ

Κασιδιάρης: Πρόκειται για αστειότητες
Η Βάσω Πανταζή ανακοίνωσε: Υπό την ιδιότητα μου ως συνηγόρου υπερασπίσεως του Ηλία Κασιδιάρη, ως προς την ποινική υπόθεση που αφορά το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εξαπάτηση εκλογέων από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σας γνωστοποιώ την κάτωθι δήλωση του:
«Αν είχα χιούμορ θα δήλωνα ότι στηρίζω ΝΔ, ώστε ο Άρειος Πάγος να ασκήσει δίωξη στους βουλευτές της και το εκλογοδικείο να τους αποβάλει άμεσα από τη Βουλή. Πρόκειται για αστειότητες που υποτιμούν την ελεύθερη βούληση και την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού».
Πηγή: enikos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση