Τειρεσίας: Τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε POS

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 19:37 Τειρεσίας: Τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε POS

Για το εάν θα επιβληθεί πρόστιμο στην επιχείρηση που είναι ενταγμένη στο Τειρεσία και δεν μπορεί να πάρει POS ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου  Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, Όμηρος Τσάπαλος.

«Περίπου 10 χιλιάδες επιχειρήσεις δεν μπορούν  να πάρουν POS επειδή είναι μπλοκαρισμένες από τον  Τειρεσία. Είναι μία ειδική ομάδα, την οποία αντιμετωπίζουμε. Δεν θα εξαντλήσουμε την αυστηρότητα μας ως προς τα πρόστιμα σε αυτούς τους ανθρώπους. Αντικειμενικά δεν μπορούν να πάρουν POS. Οπότε εξετάζουμε να βρούμε έναν τρόπο το πώς μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να το αποκτήσουν (ενν. POS). Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το ότι αύριο οι άνθρωποι αυτοί θα επωμιστούν το πρόστιμο … να μην φοβούνται», απάντησε.

«Από την άλλη όμως υπάρχουν κάποια εργαλεία  προκειμένου αυτό το χρέος  να μπορέσει να ρυθμιστεί. Έχουμε φέρει και τον εξωδικαστικό μηχανισμό, τον βελτιωμένο τον οποίο μπορεί να τον αξιοποιήσει ο οποιοσδήποτε πολίτης μας και μπορεί άμεσα, εύκολα να ρυθμίσει  τις οφειλές του. Δηλαδή να κοπεί  μέρος του χρέους. .. να ρυθμιστεί με 3% επιτόκιο και να μπορέσει αυτός ο άνθρωπος να ξεμπλοκάρει», συμπλήρωσε.

Τέλος ρωτήθηκε εάν η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να δώσει POS στην επιχείρηση/στον ελεύθερο επαγγελματία που έχει ρυθμίσει το χρέος.  «Φυσικά και γίνεται», απάντησε και πρόσθεσε πως η επιχείρηση αυτή  «μπαίνει σε διαδικασία ρύθμισης. Ξεμπλοκάρουν  οι διαδικασίες και μπορεί να αποκτήσει το POS κανονικά».

Δείτε παρακάτω το βίντεο

Πηγή: enikonomia.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση