Χατζηδάκης: Μείωση 50% των χρεώσεων στα POS - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για φορολογικές δηλώσεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 13:15 Χατζηδάκης: Μείωση 50% των χρεώσεων στα POS - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για φορολογικές δηλώσεις

H μείωση αφορά σε ποσά έως 10 ευρώ - Αλλαγές και στα πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας.

Νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των τραπεζικών χρεώσεων κατά 50% στις συναλλαγές μέσω POS καταθέτει εντός της εβδομάδας στη Βουλή η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι η ρύθμιση θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας, ή το αργότερο την επόμενη και θα περιορίζει το κόστος στο μισό.

Σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη, το προηγούμενο διάστημα «γκρίνιαζαν δίκαια τα περίπτερα, τα ταξί και γενικότερα οι επιχειρήσεις, γιατί επιβαρύνονταν με προμήθειες 1%, ακόμα και για συναλλαγές κάτω των 10 ευρώ». Αυτές οι προμήθειες, όπως είπε, θα περιοριστούν στο μισό, καθώς διαπιστώθηκε αδυναμία συνεννόησης ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη που επιβάλλουν προμήθειες (τράπεζες, πάροχοι και σχήματα πληρωμών), σημειώνοντας ότι οι τράπεζες ήταν οι πιο «εύκολες» στη σχετική συζήτηση και ήταν διατεθειμένες να προχωρήσουν σε μειώσεις.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε επίσης ότι εντός της εβδομάδας ανοίγει το Taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, παραπέμποντας σε ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για την έναρξη του χρόνου υποβολής των δηλώσεων από τις επιχειρήσεις. Η προθεσμία, όπως είπε, εκτείνεται φέτος έως τις 31 Ιουλίου και τόνισε ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Επίσης, προανήγγειλε αλλαγές από το 2025 και στα πρόστιμα που επιβαρύνουν όσους καθυστερούν την εξόφληση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Σήμερα επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο με τα τέλη κυκλοφορίας από την 1η ημέρα καθυστέρησης και από του χρόνου θα επιβάλλεται κλιμακωτά.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση