Δεκαεξάχρονος στο Κορωπί γρονθοκόπησε συμμαθητή του και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 21:39 Δεκαεξάχρονος στο Κορωπί γρονθοκόπησε συμμαθητή του και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας ανηλίκων σε πλατείες, πάρκα, δρόμους ακόμα και μέσα σε σχολεία. Το νέο περιστατικό βίας συνέβη σε Λύκειο στο Κορωπί με πρωταγωνιστές δύο 16χρονους μαθητές.

Οι δύο ανήλικοι ξεκίνησαν να τσακώνονται εκτός σχολείου το Σάββατο και συνέχισαν τη Δευτέρα μέσα στο σχολείο, την ώρα του διαλείμματος.

Ο ένας 16χρονος όρμησε στον συνομήλικο συμμαθητή του και άρχισε να τον χτυπά με γροθιές στο πρόσωπο.

Όταν οι καθηγητές αντιλήφθηκαν το περιστατικό έτρεξαν αμέσως για να χωρίσουν τους δυο μαθητές και κάλεσαν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

Ο 16χρονος είχε μαζί του και ένα μαχαίρι για να εκφοβίσει το ανήλικο θύμα. Κατά τη διάρκεια της πάλης, το μαχαίρι έπεσε από την τσέπη του στο έδαφος και τότε οι μαθητές που βρίσκονταν στο σημείο το μάζεψαν και το παρέδωσαν στον διευθυντή του σχολείου.

«Κουβαλάνε μαχαίρια, ακόμα και πιστόλια ορισμένοι και συγκεκριμένα σε περιοχές σαν το Κορωπί και πιο μικρές περιοχές είναι κάτι, το οποίο είναι πάρα πολύ συχνό», ανέφερε μαθητής.

Όταν έφτασαν στο σχολείο αστυνομικοί, συνέλαβαν τον ανήλικο δράστη και ειδοποίησαν τους γονείς του, ενώ πήραν και το μαχαίρι που είχε μαζί του.

Ο ανήλικος που δέχτηκε την επίθεση μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Κι όπως φαίνεται, αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων που συμβαίνει σε σχολείο στο Κορωπί. Όπως λένε οι μαθητές, οι ξυλοδαρμοί είναι καθημερινό φαινόμενο.

«Εκφοβίζουν τα μεγαλύτερα παιδιά τα μικρότερα και να συναντιούνται ας πούμε στο δρόμο ξέρω εγώ ή το βράδυ και μετά να τα εκβιάζουν ή να τα βαράνε, να τα ρίχνουν κάτω και αυτά και μετά να τα τραβάνε βίντεο, να γελάνε και να τα ανεβάζουν», ανέφερε μαθήτρια.

Σε λιγότερο από 15 ημέρες έχουν καταγραφεί ήδη 114 καταγγελίες για περιστατικά ενδοσχολικής βίας στην ειδική πλατφόρμα, η οποία άνοιξε μόλις στις 9 Απριλίου.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση