Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να κλείσει το ρήγμα με την Εκκλησία - Νέα κοινή εμφάνιση με Ιερώνυμο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024 12:38 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να κλείσει το ρήγμα με την Εκκλησία - Νέα κοινή εμφάνιση με Ιερώνυμο

Η κοινή παρουσία Ιερώνυμου-Μητσοτάκη σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη στην Μητρόπολη εκτιμάται ότι θα διαμηνύσει ότι φαινόμενα προπηλακισμών σε βάρος πολιτικών προσώπων δεν είναι αποδεκτά από την Εκκλησία.

Μόλις 38 ημέρες έμειναν πριν στηθούν οι κάλπες της 9ης Ιουνίου και στο γαλάζιο στρατόπεδο επικρατεί αισιοδοξία ότι ο πήχης που έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το αποτέλεσμα (σ.σ 33%) είναι εφικτό να επιτευχθεί, όπως φαίνεται από τις έως τώρα δημοσκοπήσεις αλλά και από τις έρευνες που διενεργεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα πράγματα θα αφεθούν στη μοίρα τους, αφού αμέσως μετά το Πάσχα όλος ο κομματικός μηχανισμός, οι ευρωβουλευτές αλλά και οι υπουργοί και υφυπουργοί θα πέσουν ξανά στην εκλογική μάχη, μία μάχη που θα δοθεί μέχρι το τελευταίο βράδυ.

Είναι άλλωστε φανερό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εθνικά χαρακτηριστικά σε αυτές τις κάλπες, θέτοντας το δίλημμα για το ποια παράταξη μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφέροντα της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, αλλά και το μήνυμα που έχει ήδη εκπέμψει για πολιτική σταθερότητα, υποστηρίζοντας ότι για την αντιπολίτευση αυτή η κάλπη έχει χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την κυβέρνηση.

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως το μόνο ζητούμενο της αντιπολίτευσης είναι "πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", και όχι μία συζήτηση για την Ευρώπη ή για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αυτήν την πολιτική στόχευση, αμέσως μετά την Τρίτη του Πάσχα, η Αττική και η περιφέρεια θα "οργωθεί" ξανά από τα μεικτά κλιμάκια υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα σηκώσει επίσης μεγάλο βάρος της προεκλογικής εκστρατείας, προβάλλοντας το κυβερνητικό έργο, παραδεχόμενος λάθη και ζητώντας την στήριξη των πολιτών, ώστε η Ελλάδα να έχει δυνατή φωνή στο κέντρο των Βρυξελλών.

Οι δυσκολίες βέβαια σε κάποιες περιφέρειες, όπως στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, είναι πολλές γιαυτό και οι υπουργοί που τις έχουν "αναλάβει" θα τις επισκεφθούν δύο και τρεις φορές, με στόχο να αφουγκραστούν την κατάσταση αλλά και για να μεταπείσουν αυτούς που έχουν... λοξοδρομήσει δεξιότερα, είτε λόγω της ακρίβειας, είτε λόγω του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι τελευταίες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου πάντως, λειτούργησαν κατευναστικά, κλείνοντας το μέτωπο με την πολιτεία και διαχωρίζοντας τη θέση και το έργο του κάθε θεσμού.

Μαζί στη Μητρόπολη Αθηνών

Η συνέχεια του καλού κλίματος με την Εκκλησία, θα δοθεί σήμερα στην ακολουθία των Αγίων Παθών στην Μητρόπολη, παρόντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός με την παρουσία του θα στείλει το μήνυμα της αναγκαιότητας για συνεργασία αλλά και το σήμα ότι κανείς δεν μπορεί να βάλει "πόρτα" στα πολιτικά πρόσωπα να επισκεφθούν τις ενορίες, εφόσον το επιθυμούν.

Άλλωστε ο Αρχιεπίσκοπος ήταν σαφής: κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν θα υποδείξει στην Εκκλησία τι θα κάνει, αφού μόνη αρμόδια είναι η Ιεραρχία.

Η κοινή παρουσία των δύο ανδρών σήμερα στη Μητρόπολη εκτιμάται ότι θα διαμηνύσει και πιο χαμηλά ότι φαινόμενα προπηλακισμών σε βάρος πολιτικών προσώπων δεν είναι αποδεκτά από την Εκκλησία. Πάντως, βουλευτές των κομμάτων που ψήφισαν "ναι" στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έχουν δηλώσει καθαρά ότι την Μεγάλη Εβδομάδα θα επισκεφθούν τις ενορίες των περιοχών όπου θα βρίσκονται γιατί κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει.

Πηγή: thetoc.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση