Κατά κύματα η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα - Αυξάνεται η κίνηση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024 16:29 Κατά κύματα η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα - Αυξάνεται η κίνηση

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία σε όλα τα σημεία, με την κορύφωση της επιστροφής των αδειούχων να αναμένεται αύριο.

Ο καιρός φαίνεται πως είναι σύμμαχος των εκδρομέων που επιστρέφουν, αφού γενικά θα είναι αίθριος με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Σήμερα και αύριο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία να αναμένεται να φτάσει έως και 27 βαθμούς και τους ανέμους έως 5 μποφόρ.

Η κίνηση αυτή την ώρα φαίνεται πως αυξάνεται σταδιακά στα διόδια της Ελευσίνας, με αρκετούς από τους εκδρομείς του Πάσχα να επιστρέφουν κατά κύματα στην πρωτεύουσα.

Αυξημένη αναμένεται η κίνηση και αύριο, Τρίτη καθώς είναι για τους περισσότερους η τελευταία μέρα της άδειας τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, από την Αττική αναχώρησαν περί τα 700.000 ΙΧ, με τις αρχές να μιλούν για τη "μεγαλύτερη έξοδο" στη μετά - Covid εποχή.

Ενδεικτικό είναι πως μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν επιστρέψει μόλις 5.000 οχήματα.

Η Τροχαία αναμένει αύξηση της κίνησης αργά το απόγευμα σήμερα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ενώ η επιστροφή εκτιμάται πως θα κορυφωθεί αύριο Τρίτη του Πάσχα, που είναι και η τελευταία ημέρα των αργιών, καθώς λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, αύριο είναι κλειστά τα καταστήματα. Υπενθυμίζεται ότι βρίσκονται σε ισχύ αυξημένα μέτρα για την κίνηση στο εθνικό δίκτυο.

Μπορεί αύριο να είναι αργία, αυτή την ώρα παρατηρείται μποτιλιάρισμα από τον Κόμβο Μαλγάρων στην ΠΑΘΕ έως τα διόδια, από όπου τα οχήματα περνούν ελεύθερα, χωρίς να πληρώσουν αντίτιμο, προκειμένου να διεξάγεται όσο το δυνατόν ομαλότερα η κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι ταχύτητες είναι ιδιαίτερα χαμηλές, ωστόσο η ταλαιπωρία οδηγών και επιβατών δεν διαρκεί για πολύ ακόμα.

Από την πλευρά τη Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Μουδανιών η εικόνα είναι καλύτερη, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Σημειώνεται πως μέχρι και την Κυριακή του Θωμά αναμένεται να επιστρέψουν στην Αττική περίπου 400.000 οχήματα, αφού το διάστημα από Μ. Τετάρτη έως Μ. Σάββατο από την πρωτεύουσα έφυγαν συνολικά 390.251 οχήματα – από τα διόδια της Ελευσίνας 227.089 Ι.Χ. και από τα διόδια των Αφιδνών 163.162 Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία σε όλα τα σημεία, με την κορύφωση της επιστροφής των αδειούχων να αναμένεται αύριο.

Έρημο το κέντρο, γεμάτες οι καφετέριες και οι παραλίες

Tην ίδια ώρα έρημη είναι η πρωτεύουσα καθώς ο καλός καιρός κρατά ακόμη εκτός των τειχών τους εκδρομείς του Πάσχα. Όσοι έμειναν εντός των τειχών γέμισαν τις καφετέριες ή έσπευσαν στις παραλίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση