Νέα πυρκαγιά στο νησί Γκραν Κανάρια - Εκκενώθηκε πολυτελές ξενοδοχείο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 22:04 Νέα πυρκαγιά στο νησί Γκραν Κανάρια - Εκκενώθηκε πολυτελές ξενοδοχείο

Μία νέα πυρκαγιά στη νήσο της Γκραν Κανάρια ανάγκασε σήμερα τις ισπανικές αρχές να διατάξουν την εκκένωση μίας τουριστικής περιοχής και ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, λίγες ημέρες μετά την πύρινη λαίλαπα στην ίδια ζώνη.

 
 
 

Με μήνυμα στο Twitter, οι αρχές της νήσου ανακοίνωσαν πως επέβαλαν την εκκένωση της περιοχής Κρουθ ντε λα Τεχέδα, μίας ορεινής ζώνης στο κέντρο της Γκραν Κανάρια, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για την εξαιρετική θέα της, καθώς και ενός κοντινού πολυτελούς ξενοδοχείου. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πόσοι άνθρωποι διατάχθηκαν να απομακρυνθούν.

Οι αρχές πρόσθεσαν πως έκοψαν την κυκλοφορία στις οδικές αρτηρίες πλησίον της ζώνης της πυρκαγιάς. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν ενημερώσει πως οι δυνατοί άνεμοι και ένα νέο κύμα καύσωνα εγκυμονούσαν κινδύνους για αναζωπύρωση των εστιών που σιγόκαιγαν από την προηγούμενη πυρκαγιά.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως έχουν αποσταλεί ειδικά ελικόπτερα για να επιχειρήσουν στην πύρινη ζώνη. Πυροσβεστικά αεροσκαφή προς το παρόν δεν επιχειρούν, καθώς έχουν αποσταλεί στην ηπειρωτική χώρα, όπου μαίνονται και άλλες πυρκαγιές.

 

Πηγή: zougla.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση