Tούρκος διπλωμάτης "αδειάζει" την Άγκυρα για το μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 16:56 Tούρκος διπλωμάτης "αδειάζει" την Άγκυρα για το μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας

Σαφείς αποστάσεις από την τουρκο-λιβυκή συμφωνία για τον προσδιορισμό θαλάσσιων ζωνών πήρε τούρκος υψηλόβαθμος διπλωμάτης σε συνέδριο που έλαβε χώρα στην Ουάσιγκτον.

Ο λόγος για τον πολιτικό διευθυντή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τσαγατάι Ερτσιγές ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την επίσημη θέση της Άγκυρας. 

Το γεγονός το εντόπισε η τουρκική Γενί Σαφάκ. Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει ότι ο τούρκος διπλωμάτης ανέφερε στο συνέδριο την φράση "σας τα είπα αυτά γιατί μου ζητήθηκε να σας τα πω" και στη συνέχεια, δείχνοντας τον χάρτη του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης, ανέφερε: "Δεν μπορώ να πω ότι είναι θέση της Τουρκίας. Επειδή εκπροσωπώ τη χώρα μου και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτό είναι η υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας". 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο τούρκος διπλωμάτης φέρεται να είπε ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. 

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση που έλαβαν χώρα τα παραπάνω ήταν παρόντες όχι μόνο δημοσιογράφοι αλλά και αρκετοί λομπίστες. 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση